Home / Invatamant / Cinci eleve codreniste s-au bucurat de un sejur lingvistic în Franța

Cinci eleve codreniste s-au bucurat de un sejur lingvistic în Franța

de Mihaela NICULESCU

O experiență de nota 10! Cinci eleve de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, pasionate de studiul limbii franceze, au preferat să învețe și în vacanță. Săptămâna dinaintea Paștelui au petrecut-o în Franța, unde și-au perfecționat cunoștințele de limba franceză.

Maria Iordan, Teodora Munteanu, Beatrice Nanea, Resmeriță Bianca și Mălina Stoica au participat la un program de cursuri, facilitat de Corina Macovei, profesoara lor de limba franceză.

„Datorită colaborării pe care o am cu Centrul Internațional de la Antibes, le-am înscris pe eleve la programul de cursuri propus, la care au mai participat elevi din Statele Unite, Germania, Estonia și Elveția. Prima zi de curs a început cu un test pentru toți elevii, în vederea identificării nivelului lingvistic și formării grupelor. Echipa de profesori de la CIA Antibes a pus accentul pe metodele moderne de învățare pentru elevi: proiectul, ancheta stradală, jocurile etc. Elevele au beneficiat de o adevărata <<baie lingvistică>> datorită utilizării limbii franceze, atât în cadru formal, la școală, cât și în cadru non-formal, în excursiile organizate la Antibes, la Grasse, Saint Paul de Vence, Cannes, Nisa sau în interacțiunea cu familiile gazdă”, a declarat, pentru Est News, Corina Macovei, profesoara de limba franceză a celor cinci eleve, pe care le-a însoțit în Franța.

Costurile aferente cursurilor la care au participat elevele codreniste au fost suportate de familiile lor, dar experiența dobândită în urma parcurgerii acestora a meritat pe deplin. Impresiile în urma acestui sejur lingvistic la CIA Antibes sunt deosebite, după cum ne-au mărturisit cele cinci fete pasionate de limba franceză.

Gânduri după întoarcerea acasă

Maria Iordan: „Pentru mine, sejurul lingvistic din Franța, la Centre International Antibes a fost și va rămâne pentru mult timp cea mea frumoasa experiență a vieții mele. Această plecare mi-a adus multe beneficii. Pe lângă faptul ca am reușit sa comunic cu elevi din țări precum Italia, Estonia, Elveția și Germania, folosind limba franceză, am legat o relație strânsă de prietenie cu doamna la care am fost cazată, cu care păstrez legătura și căreia i-am promis că mă voi întoarce. Excursiile la Grasse, Nice, Antibes și Cannes au fost minunate, peisajele magnifice și poveștile locurilor foarte interesante. Voi participa cu siguranță și la un viitor sejur lingvistic și vreau să-i mulțumesc doamnei profesoare Corina Macovei pentru șansa pe care mi-a oferit-o.”

Teodora Munteanu: „În primul rând, vreau să-i mulțumesc doamnei profesoare Corina Macovei, domnilor profesori de la CIA Antibes, și nu în ultimul rând, celui mai bun ghid, Emilie, care ne-a făcut fiecare excursie unică. În această săptămână, am trăit experiențe de neuitat, am acumulat cunoștințe noi, si mi-am făcut prieteni cu care voi ține, cu siguranță, legătura. Recomand tuturor elevilor iubitori de limba franceză acest sejur lingvistic.”

Beatrice Nanea: „Sejurul lingvistic la Centrul Internațional Antibes mi-a demonstrat că atât învățarea unei limbi străine, cât și dezvoltarea cunoștințelor deja avute se realizează cel mai bine în mediul ei natural. Datorită cursurilor la care am participat, am putut comunica eficient fără a mă gândi că poate voi greși. De asemenea, excursiile pe care le-am avut m-au pus în situații în care fie trebuia să ascult, fie să vorbesc în limba franceză pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în acest mod m-am adaptat mult mai ușor la cultura și limba franceză.”

Bianca Resmeriță: „În ceea ce privește sejurul lingvistic la care am avut oportunitatea să particip, acesta s-a concretizat prin multiple interacțiuni cu alți adolescenți din alte țări. Mai mult decât atât, am pus în practică noi tehnici de predare-învațare ale profesorilor din cadrul CIA. A însemnat o nouă modalitate de asimilare a informațiilor, conducându-mă pe un alt drum al cunoașterii unei culturi diferite. A fost o experiență constructivă si deosebit de frumoasă, prin excursiile zilnice pe care le-am făcut împreună.”

Mălina Stoica: „Participarea la un astfel de curs este impresionantă pentru orice persoană care urmărește să-și dezvolte în primul rând abilitățile de comunicare în limba franceză. Am avut posibilitatea de a mă integra într-o familie în care comunicarea s-a făcut numai în limba franceză. Cursurile la care am participat au fost interactive, lucrând în echipe cu alți elevi pasionați de cunoașterea limbii franceze.”

Nu este pentru prima oară când elevi de la „Codreanu” aleg să studieze limba franceză cu vorbitori nativi, în cadrul CIA de la Antibes. Acum trei ani, au ales să frecventeze aceste cursuri 11 elevi. În 2017, Corina Macovei a participat la un curs pentru profesori, iar anul acesta, în decembrie, va merge acolo pentru un nou curs. CIA Antibes organizează cursuri pentru elevi, profesori și studenți.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

Zeci de mii de elevi din județ vor veni îmbrăcați la școală cu ia românească pentru a marca 1 Decembrie

Zeci de mii de elevi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: