Home / Sanatate / Le-a căzut greu masa de Paște

Le-a căzut greu masa de Paște

Sărbătorile Pascale au adus la Urgențe 11 pacienți din Bârlad și satele din jur, care au consumat preparate specifice și alcool în exces.

Chiar în prima zi de Paște, au avut nevoie de îngrijiri medicale patru pacienți cu sindrom abdominal dispeptic și dureros, doi dintre ei necesitând internare. O femeie de 76 de ani din Bârlad a fost spitalizată pentru colică biliară, iar o alta de 55 de ani, din Rânzești, prezenta colecistită acută și a primit indicație pentru operație, fapt pentru care a fost internată la secția Chirurgie.

În a doua zi de Paști s-au prezentat la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), cu sindrom dureros abdominal, șapte pacienți, care au fost echilibrați în cadrul CPU și nu au necesitat internare.

Nu doar sarmalele, salata boeuf, friptura de miel, cozonacul și ouăle au creat probleme unor bârlădeni și locuitori ai satelor învecinate, ci și alcoolul. De pe 26 până pe 29 aprilie, 19 pacienți consultați s-au aflat în stare de ebrietate. Chiar cu o zi înainte de Paște, medicii de la CPU au consultat opt asemenea pacienți.

„Tabloul Sărbătorilor Pascale, la CPU din cadrul Spitalului «Beldiman», a fost predominat de sindroame dispeptice, pe fondul consumului excesiv de alimente colecistokinetice, stări de agitație pe fondul consumului excesiv de alcool și agresiuni minore. În perioada 27-29 aprilie au fost înregistrați 11 pacienți ce prezentau leziuni minore în urma agresiunilor. Cel mai afectat a fost un bărbat de 44 de ani din Bogdănești, care a ajuns la CPU în Prima zi de Paște. Pacientul avea policontuzii, o plagă contuză parieto-occipitală, fiind internat în secția Chirurgie”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”.

 Medicii recomandă populației să consume cu moderație preparatele rămase, specifice Sărbătorilor Pascale, pentru a nu ajunge la Urgențe cu afecțiuni acute, dintre care cea mai gravă este pancreatita acută. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

SC CUP SA Bârlad, în toiul lucrărilor de montare a instalațiilor de iluminat pentru sărbători

Compania de Utilități Publice SA ...

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: