Home / Administratie / Municipiul Vaslui are buget pe 2019. Mobilizare generală pentru realizarea investițiilor

Municipiul Vaslui are buget pe 2019. Mobilizare generală pentru realizarea investițiilor

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat în ultima ședință ordinară bugetul local pe anul 2019. Din valoarea totală a bugetului de 121 milioane de lei, pentru secțiunea de funcționare este alocată suma de 102 milioane lei, în timp ce pentru dezvoltare revine suma de 19 milioane de lei.

La secțiunea de dezvoltare se vor mai adăuga alte surse de finanțare. Este vorba de fonduri care provin din impozitul pe venit, TVA, surse din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, proiecte transfrontaliere derulate în parteneriat cu Republica Moldova. Toate proiectele de dezvoltare cu finanțare externă totalizează suma de 223 milioane de lei.

“M-am uitat la propunerile formulate în comisii, iar o parte din acestea se regăsesc în proiectul de buget. Am întocmit un buget realist, care va continua dezvoltarea municipiului nostru. Poate nu este mulțumitor, dar vom vedea cum va fi execuția pe parcursul anului. În primele patru luni am funcționat cu bugetul din anul trecut, iar în lunile care au rămas din 2019 vom face eforturi pentru a ne încadra în buget. Eu am sarcina cea mai grea, să realizez acest buget. Colectarea veniturilor precum și realizarea cheltuielilor sunt responsabilități ale primarului, ca atare știu ce sarcină am”, a spus Vaslile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: