Home / Social / Altă lovitură pentru constructorii vasluieni! Firmele de construcții au nevoie de încă o autorizație pentru a putea activa

Altă lovitură pentru constructorii vasluieni! Firmele de construcții au nevoie de încă o autorizație pentru a putea activa

de Dănuț CIOBANU

Firmele care își desfășoară activitatea în sectorul construcțiilor au parte de vești proaste. Conform unui protocol care urmează să fie semnat între Guvern și Federația Patronatelor din Construcții, firmele din domeniu vor trebuie să obțină încă o autorizație pe lângă clasica autorizație de funcționare. Constructorii sunt nemulțumiți, întrucât noua autorizație presupune și noi cheltuieli, taxe, comisii și timp pierdut.

Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Intreprinderilor Mici și Mijlocii (APIMM) Vaslui, a spus că după efectele negative ale OUG 114 asupra mediului de afaceri, patronatul din construcții va avea de a face cu o altă inițiativă guvernamentală. Este vorba de un protocol care urmează să fie semnat între Guvern și Federația Patronatelor Societăților de Construcții. Potrivit acestui document, pentru a-și putea desfășura în continuare activitatea, firmele din construcții trebuie să se autorizeze, ceea ce reprezintă o lovitură pentru constructori.

“Vor trebui înființate comisii, se vor impune taxe pe capul constructorilor, trebuie legiferate reglementările privind autorizarea, pentru ca agenții economici să știe ce au de făcut. Pentru a te autoriza trebuie să devii membru al acestei federații. Nu este un lucru bun pentru oamenii de afaceri. Orice firmă care se înregistrează la Registrul Comerțului are un cod CAEN (Clasificarea Activităților din Economia Națională) și dispune de toate drepturile și nu are nevoie de o autorizare specială. Acest protocol va da mari bătăi de cap patronatului. Ne dă de gândit această inițiativă, ce interese sunt urmărite. Pentru autorizare vor fi stabilite niște condiții. Comisiile vor putea să retragă autorizația unei anumite firme, dacă consideră că a nu a respectat condițiile stabilite. Acea firmă nu va mai putea participa la nicio licitație de lucrări”, a spus Ovidiu Copacinschi.

În opinia patronatului din domeniu, o astfel de măsură nu va face decât să adâncească criza în care se găsește sectorul construcțiilor după adoptarea OUG 114.

“Noi am avut discuții cu patronatul din toată țara și sunt îngrijorări vizavi de acest lucru. În ordonanța adoptată la sfârșitul anului trecut nu s-a spus că toate contractele vor fi aliniate în raport cu creșterea prețurilor, la materialele de construcții, creșterea salariilor, manoperă etc. Toate aceste lucruri au dus într-o zonă gri sectorul de construcții. Patronatul va trece printr-o situație cumplită în ceea ce privește realizarea investițiilor”, a mai spus Ovidiu Copacinschi.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Somaj tehnic în timpul stării de urgență

În timpul stării de urgență salariații pot fi trimiși ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: