Home / Social / Bătrânii din azilul de la Huși, vizitați cu daruri de 15 deținuți de la Penitenciarul Vaslui

Bătrânii din azilul de la Huși, vizitați cu daruri de 15 deținuți de la Penitenciarul Vaslui

Cincisprezece deținuți de la Penitenciarul Vaslui au fost în vizită la cei 62 bătrâni aflați în Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși, oferindu-le în dar dulciuri, fructe și produse specifice de Paști. Activitatea a făcut parte din seria acțiunilor întreprinse în această perioadă de Serviciul Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Vaslui și la care au participat, în total, nu mai puțin de 75 de persoane private de libertate.

Bucurie mare în perioada sărbătorilor de Paști pentru cei 62 de bătrâni din azilul de la Huși, aflat sub coordonarea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui. Și asta după ce persoanele vârstnice au primit vizita a 15 deținuți de la Penitenciarul Vaslui, care nu s-au dus cu mâinile goale la cei cazați în centrul hușean. Pe lângă dulciuri și fructe, persoanele private de libertate au oferit produse tradiționale de Paști, cumpărate din economiile lor. În plus, deținuții le-au oferit și un program artistic, mai alinându-le, pe cât posibil, din suferința specifică vârstei.

Copleșiți de emoție și durere, persoanele private de libertate au strâns și au sărutat mâinile tremurânde ale celor care le-ar putea fi părinți sau bunici și care i-au primit și privit cu căldură. Au dăruit, din puținul lor, celor care, poate, au uitat cuvântul „dar”. Acolo, în rândul celor cu frică de Dumnezeu, s-au simțit iertați și acceptați”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Acțiunea deținuților la azilul din Huși nu este prima de acest gen, centrele pentru bătrâni și cele pentru copii fiind locurile în care orice persoană „certată cu legea” se simte fiu, nepot, părinte și, poate mai presus de orice, om. Activitatea a făcut parte din seria demersurilor întreprinse de către Serviciul Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Vaslui în preajma Sărbătorii Paștelui. În cadrul acestui proiect amplu, peste 75 de persoane private de libertate au participat la diverse activități în comunitate, întărind astfel legătura cu mediul social. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: