Home / Administratie / Cinci ani de boiereală pentru viitorii primari și consilieri din județul Vaslui

Cinci ani de boiereală pentru viitorii primari și consilieri din județul Vaslui

Cinci ani de boiereală. Asta îi așteaptă, cel mai probabil după scrutinul electoral de anul viitor, pe vasluienii care vor avea norocul să fie aleși în fotoliile de primar, consilieri locali și consilieri județeni.

Parlamentarii de la Putere au inițiat un proiect de lege prin care durata de timp a mandatelor va crește de la patru la cinci ani.

Argumentele inițiatorilor țin de realizarea la timp a obiectivelor asumate, mai exact, unele proiecte cu finanțare europeană nu pot fi finalizate într-un mandat de 4 ani, iar echipa care preia următorul mandat are deficiențe în a duce la bun sfârșit proiectele altora, aflate în derulare.

”Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale / județene, arată că în perioada de timp consfințită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade și în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor județenei, se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate. Există situații cu această perioadă de mandat, întâlnite și la nivelul altor state, membre ale Uniunii Europene. Majoritatea proiectelor cu finanțare europeană au o durată estimat standardizată de cinci ani. Este greu ca o nouă echipă să vină, să preia din mers și să finalizeze cu succes, prin măsuri potrivite, proiectul aflat în derulare”, arată inițiatorii proiectului.

Deși proiectul de lege este inițiat de parlamentari PSD, sunt toate șansele să fie îmbrățișat și de celelalte formațiuni politice. Nu există multe exemple în istoria post decembristă în care propunerile care vizează creșterea sau înmulțirea beneficiilor pentru aleși să întâmpine opoziție. (S.M.)

About Simona Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: