Home / Administratie / Primăria Vaslui dă drumul la noi șantiere

Primăria Vaslui dă drumul la noi șantiere

În mai multe zone din municipiul Vaslui vor fi demarate în perioada următoare noi proiecte de investiții. O primă locație unde vor acționa constructorii este între Motor Grup și linia ferată, unde vor fi coborâte toate bordurile de la trecerile de pietoni.

Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că există un program mai extins, prin care vor fi coborâte bordurile la trecerile de pietoni pentru a permite circulația persoanelor cu dizabilități care se deplasează în cărucioare.

“Mai multe lucrări vor fi executate și pe strada Călugăreni. E-ON va construi acolo o linie aeriană de energie electrică, vor fi realizate și două rețele de alimentare cu apă potabilă. Strada va fi prinsă și în proiectul care prevede extinderea iluminatului public. Acolo am început realizarea de trotuare doar pe o parte a străzii, până când vom putea face trotuare pe ambele părți”, a spus Daniel Neacșu.

O altă problemă va fi pe strada Traian, unde va începe proiectul de modernizare, și cum prima bandă de circulație va fi doar pentru urgențe se vor pierde peste 200 de parcări pentru oamenii din zonă. În acest context, amenajarea de noi parcări este o urgență pentru municipalitate. “Parcările reprezintă o investiție mare. Trebuie făcută o analiză pentru a vedea ce tip de parcări vom face, la suprafață sau subterane. Primăria Vaslui a format o comisie pentru fluidizarea traficului din oraș, iar propunerile de parcări vor fi analizate de această comisie”, a mai spus Daniel Neacșu.

Constructorii au început munca și în zona străzii Costache Negri, Sinagogă, la o serie de proiecte de infrastructură în Cartierul 13 Decembrie, precum și la construcția noului bazar și târgul auto. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

Coronavirusul lovește în economia județului Vaslui: 2.700 contracte de muncă au fost suspendate

de Dănuț CIOBANU  În județul Vaslui au fost suspendate, ...

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: