Home / Administratie / Vasluienii vor putea circula, până la sfârșitul anului, în mijloace de transport ecologice

Vasluienii vor putea circula, până la sfârșitul anului, în mijloace de transport ecologice

de Dănuț CIOBANU

Mijloace de transport ecologice la Vaslui. Primăria Vaslui ar putea achiziționa, până la sfârșitul anului, mijloace de transport de călători ecologice.

Este vorba despre 18 mijloace de transport, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate. Achiziția va putea fi făcută numai în cazul în care finanțatorul extern va permite utilizarea autobuzelor înainte de finalizarea investițiilor: construcția unui depou și extinderea rețelei de transport.

În cursul lunii mai, va fi întocmit proiectul tehnic la programul cu finanțare europeană prin care vor fi achiziționate mijloace de transport călători.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că este posibil ca până la sfârșitul acestui an să fie organizată licitația pentru achiziția autobuzelor ecologice.

“Dacă ne vor da voie să folosim autobuzele până vom termina depoul și extinderea rețelelor, le vom cumpăra mai repede. Dacă nu putem utiliza autobuzele, nu are rost să le luăm și să le ținem garate. În perioada următoare vom pune accentul pe extinderea transportului local în Zona Metropolitană. Oamenii trebuie aduși în oraș și duși înapoi acasă. Rețeaua de transport care există este doar până la limita administrativă a municipiului Vaslui. În etapa următoare vom duce mai departe această infrastructură”, a precizat Vasile Pavăl.

Pe Axa Prioritară 4 din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Primăria Vaslui a depus pentru obținerea de finanțare nerambursabilă un număr de nouă proiecte.

Unul din proiecte vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Proiectul are la bază o componentă referitoare la achiziționarea de mijloace de transport de călători ecologice și o componentă care privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport local din municipiul Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: