Home / Administratie / 3 milioane de lei în plus la bugetul municipiului Vaslui

3 milioane de lei în plus la bugetul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU

În anul 2019, veniturile prognozate la bugetul municipiului Vaslui din taxe și impozite locale sunt în valoare de 30,4 milioane de lei. Comparativ cu încasările realizate în anul 2018 din taxe și impozite locale, care au fost de 27,4 milioane lei, în visteria locală va intra în plus suma de 3 milioane de lei.

Eugen Boț, director economic în Primăria Vaslui, a spus că aceste rezultate bune în plan financiar se datorează în primul rând activității prestate de Serviciul Financiar. “Creșterea veniturilor din taxele și impozitele locale se datorează eficienței din activitatea de colectare. Programul de încasări fixat pentru acest an la buget din impozite locale nu are la bază o creștere a obligațiilor fiscale”, a spus Eugen Boț.

Primăria Vaslui a decis ca taxele și impozitele locale pentru anul 2019 să rămână la nivelul celor din anul trecut. Taxele și impozitele locale au fost indexate doar rata inflației pe 2017, care reprezintă 1,3%. care reprezintă rata inflației pe anul 2017. Pentru anul 2019 se ia în considerare rata inflației care a fost în vigoare la data de 31 decembrie 2017.

Pentru acest an nu am majorat obligațiile fiscale, au rămas la fel ca în 2018. Ne-am mărit sarcina financiară la buget din taxe și impozite cu 3 milioane de lei față de anul trecut. Acești bani îi găsim prin lărgirea bazei de colectare, oameni care nu și-au plătit taxele. Sunt UAT-uri care își stabilesc impozitele pentru anul viitor prin luna septembrie. Eu am respectat cadrul legal și am adoptat această hotărâre în luna aprilie, pentru a putea face calculele necesare pentru anul 2020. Pentru anul viitor impozitele locale nu vor fi majorate, ci doar indexate cu rata inflației”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, teren, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale.

Astfel, pentru un apartament cu trei camere cu o suprafață de peste 80 de metri pătrați impozitul este de 200 lei/anual.

Pentru un hectar de teren intravilan din zona A impozitul anual este de 8.416 lei, pentru un hectar de teren din zona B impozitul este de 5.871 lei, pentru un hectar din zona C impozitul este de 3.717 lei, iar pentru un hectar din zona D un hectar este de 1.964 lei.

Pentru anul 2019, bugetul municipiului Vaslui este în valoare de 121 milioane lei, din care 102 milioane lei pentru secțiunea de funcționare și 19 milioane lei pentru dezvoltare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: