Home / Sport / Gimnastele de la CSS Bârlad au strălucit din nou pe podium la Cupa „Andreea Răducan”

Gimnastele de la CSS Bârlad au strălucit din nou pe podium la Cupa „Andreea Răducan”

de Mihaela NICULESCU

A IX-a ediție a Cupei „Andreea Răducan” la gimnastică a fost o nouă ocazie pentru sportivele de la CSS Bârlad pentru a-și demonstra valoarea.

La nivelul I (9 ani), gimnastele de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad (CSS) au câștigat aurul pe echipe, fiind urmate de sportivele de la SCM Bacău și de cele de la CS Petrolul Ploiești. La individual compus, gimnasta noastră, Florentina Trică, s-a clasat a doua după Alexia Blănaru, de la SCM Bacău, și înaintea Andreei Popârlan, de la CSS Focșani. Un merituos loc VI au ocupat gimnastele bârlădene Ana-Maria Necula și Ariana Olaru. Și la întrecerea pe aparate, gimnastele bârlădene s-au remarcat în mod deosebit. La sărituri, aurul a fost câștigat de Florentina Trică, Anastasia Dumitrașcu ocupând locul VII, iar Ana-Maria Necula s-a clasat pe locul IX. La paralele, Florentina Trică a obținut argintul, iar colega ei Ariana Olaru s-a clasat a opta. Bârna i-a adus locul I din nou Florentinei Trică, Ariana Olaru și Anastasia Dumitrașcu clasându-se pe locurile nouă și zece. Și la sol Florentina Trică a reușit să urce pe podium, obținând argintul, în vreme ce Anastasia Dumitrașcu s-a clasat a cincea.

La nivelul II (10 ani), la individual compus, pe locul I s-a clasat gimnasta bârlădeancă Beatrice Irimescu, iar pe locul III s-a clasat colega ei Andra Donose. Locul al doilea la individual compus a fost ocupat de Ana-Maria Mihăiescu, de la CSA Steaua București.

Pe aparate, Beatrice Irimescu a reușit să ocupe primul loc la paralele, Andra Donose obținând locul V la acest aparat. La sărituri, CSS Bârlad a obținut locul VI prin Andra Donose, în vreme ce la bârnă Beatrice Irimescu s-a clasat din nou pe primul loc, iar Andra Donose a obținut locul IV. Aceasta din urmă a reușit să urce pe podium la sol, ocupând locul III la acest aparat.

Clubul Sportiv Bârlad (CSS) nu a participat la întrecerea pe echipe la nivel II, întrucât nu a avut decât trei sportive în concurs, regulamentul impunând un număr de cel puțin patru gimnaste pentru formarea unei echipe.

La categoria 10 ani (nivel II), locul I pe echipe a revenit CSA Steaua București (echipa I), locul II a fost ocupat de CSM Arad, iar locul III a revenit echipei CSA Steaua București (echipa a II-a).

La cea de-a IX-a ediție a Cupei „Andreea Răducan” la gimnastică au participat 98 de sportive, câteva anunțând în ultimul moment că nu pot să se prezinte. Deschiderea competiției a fost făcută de Andreea Răducan, în prezența părinților și gimnastelor, dar și a lui Eduard Ursu, inspector de specialitate la ISJ Vaslui. La festivități au fost prezenți primarul și viceprimarul municipiului Bârlad, care au și oferit diplomele și medaliile gimnastelor premiate.

CSS Bârlad a avut înscrise în concurs șapte gimnaste: la nivel I, Florina Trică, Anastasia Dumitrașcu, Ana-Maria Necula, Ariana Olaru, antrenate de George Crupenschi și Paula Fotache, iar la nivel II, Andra Donose, Amalia Balan și Beatrice Irimescu, antrenate de Liviu și Ana-Maria Iordache. În afara concursului, a evoluat Daria Bâgu (9 ani), antrenată de George Crupenschi și Paula Fotache.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: