Home / Politic / Miting PSD în Vaslui, cu fanfară și fără susținători

Miting PSD în Vaslui, cu fanfară și fără susținători

Mai puțin de 200 de oameni, cu mici excepții membri de partid, au participat, duminică la prânz, la o întâlnire în Piața Civică la un eveniment care s-a dorit un miting pentru mobilizare în vederea participării la vot pentru alegerile europarlamentare de la sfârșitul acestei luni. Prezența modestă a fost recunoscută chiar de către președintele Dumitru Buzatu care, însă, i-a îndemnat pe oameni să-i ”capaciteze” pe concetățeni lor și să le de-a ”în nas” celor din opoziție.

Primul miting PSD din municipiul Vaslui organizat în ultimii ani se pare că fost un eșec. Și asta din cauza numărului foarte mic de participanți care s-au adunat în Piața Civică la chemarea conducerii partidului. Cei care au răspuns prezent au fost, în majoritatea lor, membrii de partid, aceștia stând față în față cu șefii lor, care, timp de o oră, le-au vorbit despre importanța alegerilor din 26 mai. Imaginea unui așa zis miting a fost cu atât mai dezolantă cu cât acesta s-a desfășurat după evenimentul pe timpul căruia aceeași piață s-a umplut de bicicliști. Nici măcar fanfara adusă special pentru manifestare nu a mobilizat mai multă lume, prezența modestă fiind recunoscută și de către președintele Organizației Județene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu: ”Deși sunteți puțini cei care ați dat curs acestei invitații, eu vă spun că trebuie să ne străduim cu toții să ieșim din această letargie… Haideți să încercăm puțin să ne mobilizăm poate reușim să-i determinăm să devină activi și pe concetățenii noștri, locuitorii orașului Vaslui, să încercăm să-i facem să reflecteze pentru că alegerile trebuie să fie raționale, să ne pună mintea la contribuție, nu rânza. Acesta este rostul acestei întâlniri și am făcut-o intenționat în Centrul Civic pentru ca, chiar în cazul nu vor fi mulți oameni aici, să audă ceilalți… Trebuie să ne trezim la timp, iar cei 200 de oameni prezenți astăzi în Piața Civică a Vasluiului să capacităm și pe ceilalți care, din diverse motive, nu au venit alături de noi, să audă puțin cuvântul nostru”.

Șeful pesediștilor vasluieni i-a îndemnat pe cei prezenți în Piața Civică ”să le dea în nas” celor care îi îndemnau pe oameni prin intermediul televiziunilor să iasă cu parul: ”Suntem într-o campanie electorală în care majoritatea concurenților noștri, vorbesc de PNL și alte partide, stau pe canelele de televiziune și vă înjură pe toți, nu numai membrii PSD din Vaslui, ci pe toți vasluienii. Ori noi vrem să le dăm un răspuns pozitiv, adică să-i încurajăm să ne înjure și mai tare, adică trebuie, exprimându-mă într-o formulă mai puțin uzuală, să le dăm în nas. Că am văzut că și ei îndemnau pe oameni să iasă cu parii, că astea sunt alegerile acum”. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel ...

Pasarelă peste calea ferată în zona depozitelor de la Leguvas și pasaj subteran în Crucea Gării din Vaslui

O pasarelă peste calea ferată ...

Primarul de Vaslui se gândește să desființeze Poliția Locală

Poliția Locală ar putea fi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: