Home / Sanatate / CJ Vaslui dă drumul procedurii de parteneriat public privat pentru băile termale Ghermănești

CJ Vaslui dă drumul procedurii de parteneriat public privat pentru băile termale Ghermănești

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Județean Vaslui vrea să construiască o clinică medicală modernă la Ghermănești. După ce mai mulți ani a fost căutat o sursă de finanțare, conducerea CJ-ului a decis să dea drumul unui parteneriat public privat pentru implementarea proiectului în vederea utilizării apelor termale. În acest sens, în bugetul pe 2019 au fost prevăzute sume care să fie utilizate la realizarea procedurii.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a demarat procedura în vederea înființării la Ghermănești a unui Centru Medico Social. Pentru început, au fost prinse în buget sume care vor fi utilizate la organizarea unei proceduri de parteneriat public privat, în vederea implementării investiției de la băile Ghermănești.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că se dorește ca centrul de la Ghermănești să fie la fel cu cele din Codăești și Băcești. După ce procedura de parteneriat va fi finalizată, aceasta va fi supusă aprobării CJ Vaslui urmând ca, ulterior, să fie îndepliniți pas cu pas toți indicatorii asumați.

“Este o investiție de viitor pentru județul nostru. Vom vedea dacă vom putea găsi parteneri pentru această investiție. Să vedem dacă este de interes acest proiect. Parteneriatul public privat nu este o procedură foarte simplă. Prin proiect va fi înființată o unitate, vor fi angajați, echipamente etc. Sunt niște surse financiare pe care le blochezi până să le amortizezi. Nu este ca în domeniul infrastructurii, unde torni asfaltul iar după aceea conducătorii auto plătesc taxe. Procedura nu se poate face de pe azi, pe mâine. Durează circa un mandat și jumătate până proiectul se implementează și poți să pui umbrela la aceste băi”, a spus Ciprian Trifan.

Referindu-se la acest proiect, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că s-a așteptat foarte mult o sursă de finanțare pentru băile Ghermănești și, de aceea, s-a hotărât să se facă un parteneriat public privat.

“Vrem să construim acolo o clinică cum sunt cele din Bacău, Târgu Mureș sau Leova din Republica Moldova. Să folosim aceste ape cu efecte terapeutice și să mai adăugăm și alte tratamente, pentru ca această clinică să devină profitabilă. Eu am vizitat cele trei centre medicale și acolo sunt tot timpul clienți, este o listă de așteptare deoarece oamenii doresc să facă tratamente. Trebuie să punem în valoare Ghermăneștiul, pentru că am tot așteptat!”, a spus Dumitru Buzatu.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Patru experți internaționali vor verifica modul în care și-au făcut treaba autoritățile sanitare veterinare vasluiene în privința PPC

Probă de foc pentru autoritățile ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: