Home / Sport / Părerile a două mari campioane ale României despre Cupa „Andreea Răducan”

Părerile a două mari campioane ale României despre Cupa „Andreea Răducan”

de Mihaela NICULESCU

Timp de două zile, Bârladul a fost orașul gimnasticii pentru categoria junioare III. A IX-a ediție a Cupei „Andreea Răducan” la gimnastică a atras în competiție, dornice să-și testeze forțele, 98 de gimnaste de la 12 cluburi din țară. Printre antrenoare s-au aflat și doua foste campioane ale României – Dana Sofronie (antrenoare la CS Farul Constanța) și Corina Ungureanu (antrenoare la echipa CS Petrolul Ploiești).

„A fost o ediție reușită, organizatorii străduindu-se să iasă totul cât mai bine. E meritul Andreei Răducan și al celor care au sprijinit-o în acest frumos demers. Sincer vorbind, competiția de anul acesta, per total, mi s-a părut mai puțin valoroasă decât cea de anul trecut, dar trebuie să recunosc faptul că am văzut sportive deosebit de valoroase, execuții foarte bune ale unor gimnaste de la cluburi precum CS Dinamo, CSA Steaua, CSM Bacau și bineânțeles de la CSS Bârlad. Nu este un secret că gimnastica din România nu se mai află la nivelul la care era odată, de exemplu, pe vremea când eu făceam gimnastică de performanță. Numărul gimnastelor este din ce în ce mai mic și este nevoie de o încurajare a acestui sport, în sensul atragerii către sală a fetițelor cu calități deosebite pentru gimnastică. E nevoie de un număr cât mai mare de gimnaste pentru a putea face o selecție riguroasă în vederea formării lotului olimpic”, a declarat pentru Est News Corina Ungureanu, fosta campioană olimpică.

La această oră, în lotul olimpic sunt două sportive de la CSS Bârlad – Amalia Puflea și Daniela Trică. Speră să le calce pe urme și alte gimnaste bârlădene care au avut o evoluție excepțională la Cupa „Andreea Răducan”, cum ar fi Florina Trică, Beatrice Irimescu și Andra Donose.

Gimnastele de la CSS Bârlad au obținut rezultate foarte bune la toate edițiile. Nu a fost o surpriză că au ocupat locul I pe echipe, sau că au obținut foarte multe medalii de aur, în schimb, anul acesta, SCM Bacău a surprins de-a dreptul toți arbitrii.

„Antrenamentele și evident antrenorii contează foarte mult în gimnastică, dar la fel de important este și numărul de gimnaste de la un club. Anul acesta, Bacăul ne-a făcut o surpriză frumoasă. Au venit sportive noi, cu potențial, și au luat premii importante, atât pe echipe cât și pe aparate. Acest lucru nu s-a întâmplat la edițiile anterioare și nu poate decât să ne bucure această revigorare a clubului băcăuan. Cupa „Andreea Răducan” asta urmărește – să aducă spiritul marilor marilor competiții internaționale în mijlocul micuțelor gimnaste. Pentru asta trebuie mai întâi ca fetițele să fie aduse la cluburile sportive de către părinți, dacă au calități și dorință de a face gimnastică. Gimnastica este un sport greu, dur, dar care îți oferă multe satisfacții. Te disciplinează și te ajută să gândești corect, să iei deciziile cele mai bune. Pe mine m-a ajutat enorm gimnastica. Le sunt recunoscătoare părinților și antrenorilor mei și, la rândul meu, încurajez părinții să încerce să-și înscrie fetițele la gimnastică. Mi-am dorit întotdeauna să câștig, dar nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe, deși visam la asta. Prin foarte multă muncă și seriozitate am reușit să ajung pe cel mai înalt podium, atât la Olimpiadă cât și la campionatele mondiale de gimnastică. Nimic nu este imposibil. Orice gimnastă poate avea o astfel de șansă”, ne-a mărturisit Andreea Răducan.

Deși Andreea nu ne-a spus dacă își va da fetița la gimnastică peste câțiva ani, Amira pare a avea toate calitățile necesare pentru o gimnastă adevărată. În pauza dintre probe, micuța s-a simțit minunat printre fetițele care exersau, urmărindu-le cu multă atenție nu doar la sol, ci și la celelalte aparate, încercând să le imite pe sportive.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: