Home / Social / Prinși la volan, fără a avea acest drept

Prinși la volan, fără a avea acest drept

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași cercetează doi bărbați care au fost depistați conducând ansambluri rutiere, deși permisele de conducere, valabil deținute, nu le dădeau acest drept. 

Pe 05 mai, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, cetățeanul moldovean  N.I., în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format  dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, vameșii au constatat că șoferul nu dețin permis de conducere valabile pentru categoria ‘E’, necesare pentru a putea conduce  ansamblurile rutiere în cauză.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui – I.T.P.F. Iași, a oprit pentru control, pe raza  localității de frontieră Drînceni, un ansamblu de vehicule format dintr-un  microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în România. La volan se  afla cetățeanul vasluian C.F., în vârstă de 32 de ani. Nici acesta nu avea carnet de conducere pentru ansamblul pe care șofa.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv. (A.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: