Home / Social / Prinși la volan, fără a avea acest drept

Prinși la volan, fără a avea acest drept

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași cercetează doi bărbați care au fost depistați conducând ansambluri rutiere, deși permisele de conducere, valabil deținute, nu le dădeau acest drept. 

Pe 05 mai, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, cetățeanul moldovean  N.I., în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format  dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, vameșii au constatat că șoferul nu dețin permis de conducere valabile pentru categoria ‘E’, necesare pentru a putea conduce  ansamblurile rutiere în cauză.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui – I.T.P.F. Iași, a oprit pentru control, pe raza  localității de frontieră Drînceni, un ansamblu de vehicule format dintr-un  microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în România. La volan se  afla cetățeanul vasluian C.F., în vârstă de 32 de ani. Nici acesta nu avea carnet de conducere pentru ansamblul pe care șofa.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv. (A.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: