Home / Administratie / Reacția PSD Bârlad în urma țigăniei de la Zilele Culturale. Deputatul Solomon i-a cerut scuze regretatului sculptor Marcel Guguianu

Reacția PSD Bârlad în urma țigăniei de la Zilele Culturale. Deputatul Solomon i-a cerut scuze regretatului sculptor Marcel Guguianu

de Simona MIHĂILĂ

Reacții în lanț în rândul bârlădenilor, în urma eșecului manifestărilor așa-zis culturale. Strategia, pe care primarul Dumitru Boroș a pariat că-i va aduce popularitate și bunăvoință din partea bârlădenilor, a produs valuri de indignare pe rețelele de socializare. Incapacitatea edilului-șef de a distinge între manifestările culturale și cele de mahala au fost crunt sancționate de cetățenii urbei.

Și clasa politică a reacționat. Organizația municipală a PSD a susținut, ieri, o conferință de presă, în care deputatul Adrian Solomon și-a exprimat consternarea față de ”bâlciul” la care a asistat orașul la cea de a XXXIV-a ediție a Zilelor Culturale ale Bârladului.

”S-a gândit domnul Boroș și cu doamna Elena Monu, care este atât președinta Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local Bârlad, cât și a Comisiei de cultură de la nivelul municipiului, să facă bâlciul acum, în luna mai, în cadrul Zilelor culturale ale Bârladului. Să muți în zona centrală ceva ce ține de periferie, nicidecum de tradiție – pentru ca mâncatul de mici și trasul cu parașuta nu înseamnă tradiție – este un pas uriaș înapoi, în timp. Ceea ce s-a întâmplat timp de trei zile între Muzeul «Vasile Pârvan», Teatrul «Victor Ion Popa» și Pavilionul «Guguianu», în ceea ce se numește Centru cultural istoric, trebuie să înceteze”, a declarat deputatul Solomon.

Președintele PSD Bârlad a spus că se simte rușinat, în primul rând față de cei care au făcut posibilă existența Centrului cultural istoric al Bârladului: ”Eu îi cer scuze maestrului Guguianu că nu am ajuns primar în 2016 și că a reușit să ajungă primar un astfel de individ (Dumitru Boroș – n.r.) care a călcat în picioare tot ce a făcut bine administrația bârlădeană, din 2000 încoace, pentru Centrul cultural istoric. Să nu uităm că datorită finanțării Guvernului Năstase și prin eforturile administrației PSD a Bârladului și a județului Vaslui au fost atrase fonduri europene de peste 4 milioane de euro pentru reabilitarea obiectivelor cuprinse în Centrul Cultural istoric. De asemenea, printr-un efort financiar la bugetul local, am reușit să rezolvăm problema ghetoului și să scăpăm zona de țigănia despre care știm cu toții câtă rușine a produs orașului. Așadar, rușine domnule Boroș, rușine doamnă Monu! Dacă ați avea puțină demnitate, v-ați da demisia sau măcar ați demite pe cei care v-au consiliat în ceea ce privește organizarea din acest an a Zilelor culturale. Sper ca intelectualii Bârladului să reacționeze și să nu mai vedem asemenea manifestări niciodată”, a spus Solomon.

Deputatul PSD a mai menționat că, la nivelul organizației municipale a partidului, a fost luată hotărârea ca grupul de consilieri PSD să nu aprobe, anul viitor, organizarea Zilelor Culturale ale Bârladului, decât după alegerile locale.

”Noi am decis ca anul viitor, în momentul votării bugetului, să ne opunem organizării Zilelor Culturale de către această administrație. Suntem pentru amânarea lor la o dată ulterioară alegerilor locale, pentru a nu-i mai da ocazia domnului Boroș să le maltrateze în acest hal. Zilele Culturale nu sunt Sărbătoarea Toamnei, sau Festivalul Berii ori Sărbătoarea cașului. Zilele Culturale se adresează exclusiv celor care apreciază cultura și caută valoarea. Pentru mici și parașute există sărbătorile pe care le-am menționat mai devreme”, a mai spus deputatul Adrian Solomon.

About Simona Vasile

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Eliminarea sărăciei – Prioritate pentru Dan Barna

Județul Vaslui este afectat în ...

Un nou mod de a gândi președinția – Dan Barna, candidatul USR PLUS

Pe 26 mai, vasluienii au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: