Google+
Home » Invatamant » Toți olimpicii bârlădeni la geografie s-au întors cu premii de la Olimpiada Națională

Toți olimpicii bârlădeni la geografie s-au întors cu premii de la Olimpiada Națională

Cei șase elevi din Bârlad care au participat la Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată în perioada 29 aprilie – 5 mai la Târgu Mureș, au impresionat comisia de evaluare, care i-a recompensat pe măsura prestațiilor excepționale.

Andrei Valentin Pintilii, elev în clasa a VIII-a la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, și Mara Elena Cotaie, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, au obținut premiul II, cu aceeași notă – 9,67.

„Olimpiada de Geografie este una dintre olimpiadele care durează mai mult, având în vedere că elevii sunt supuși atât la proba teoretică, dar și la proba practică. Subiectele au fost destul de grele, dar Valentin Pintilii, elevul nostru, s-a descurcat foarte bine, reușind să obțină premiul II, cel mai mare premiu câștigat anul acesta la olimpiadă de elevii din județul Vaslui”, ne-a declarat Georgel Bradu, profesorul coordonator al lui Valentin Pintilii.

Alături de premianta Mara Elena Cotaie, eleva pregătită de profesoara Cristina Oprea, au fost recompensați, dar cu mențiuni, și alți trei elevi codreniști: Ruxandra Miruna Gâmbuță (clasa a X-a), coordonată de prof. Cristina Oprea, Ștefan Adrian Mihai (clasa a XI-a) și Tudor Gabriel Pascaru (clasa a XI-a), ambii coordonați de prof. Veronica Silvestru. Ștefan Adrian Mihai a fost recompensat și cu o diplomă de consecvență, pentru patru participări consecutive la Olimpiada Națională de Geografie.

Societatea de Geografie din România a premiat-o pe Elena Șușnea, elevă în clasa a XII-a la același colegiu, cu un premiu special pentru prestația sa la olimpiadă.

Anul acesta, la faza națională a Olimpiadei de Geografie au participat 11 elevi din județul Vaslui, șase fiind din Bârlad și cinci din Vaslui. Doi dintre elevii din Vaslui au primit premii speciale din partea Societății de Geografie din România. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: