Home / Social / Biserica din cadrul DGASPC Vaslui, sfințită de cinci episcopi

Biserica din cadrul DGASPC Vaslui, sfințită de cinci episcopi

Biserica din curtea Direcției Generale de Asistență Socială a Protecția Copilului Vaslui va fi sfințită pe 16 mai, în prezența a cinci episcopi din țară și străinătate, Sfânta Liturghie urmând a fi oficiată de episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie. Ridicată în decursul a patru ani din fondurile Consiliului Județean și din donațiile angajaților DGASPC, capela, cu hramul ”Sfântul Pantelimon” și ”Sfântul Apostol Andrei”, deservește atât salariații instituției, cât și beneficiarii din toate centrele din județ, inclusiv copii aflați în asistență socială.

Prima biserică din țară construită în cadrul unei instituții aflată în subordinea Ministerului Muncii va fi sfințită la Vaslui. Mai precis, este vorba de capela ridicată, începând cu 2015, în curtea DGASPC, cu finanțare de la Consiliul Județean, dar și din donațiile angajaților instituției. Un aport deosebit și l-a adus și artistul Constantin Mardare, de altfel salariat al Protecției Copilului Vaslui, cel care a realizat pictura atât în interiorul cât și în exteriorul bisericii.

La evenimentul din 16 mai, vor fi prezenți nu mai puțin de cinci episcopi, respectiv arhiepiscopul Mitropoliei Ardealului, preasfințitul Ilarion Făgărășanul, episcopul Alexandriei și Teleormanului, preasfințitul Galaction, episcopul Europei de Nord, preasfințitul Macarie, arhiepiscopul Tomisului, înaltpreasfințitul Teodosie, și episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie. De altfel, conducătorul preoțimii din județul nostru va oficia și slujba de Târnosire și Sfânta Liturghie, alături de ceilalți ierarhi ai Sfântului Sinod.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i dea bună întrebuințare spre folosul oamenilor și slava sfintei noastre biserici. Pentru noi este o mare bucurie că am ajuns la acest important moment, cel al sfințirii capelei, a cărui hram nu este unul întâmplător. Sfântul Pantelimon este tămăduitorul de orice boală trupească și sufletească atât de benefică celor aflați în centrele și azilurile noastre, iar Sfântul Andrei este ocrotitorul tuturor românilor”, ne-a declarat preotul Petru Damian, coordonator al activității de asistență religioasă și psihomorală din cadrul DGASPC Vaslui.

Cei care vor participa la slujba de sfințire a capelei vor avea posibilitatea să se închine la moaștele sfântului Pantelimon, aduse de la Catedrala Tomisului. De asemenea, la eveniment, va fi prezentă și Corala ”Armonia” Constanța care, în aceeași zi, de la ora 18, va susține un concert de muzică folclorică, instrumentală și religioasă în Parcul Copou Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: