Home / Justitie / De ce nu reușește Poliția să-l prindă pe hoțul care a furat utilaje de pe șantierul șoselei de centură, deși i s-a indicat un suspect?

De ce nu reușește Poliția să-l prindă pe hoțul care a furat utilaje de pe șantierul șoselei de centură, deși i s-a indicat un suspect?

De ce nu reușește Poliția să-l prindă pe hoțul care a furat utilaje de pe șantierul șoselei de centură a Bârladului? Este întrebarea pe care și-o pun o sumedenie de oameni nedumeriți că ancheta polițiștilor bate pasul pe loc, deși firma păgubită, precum și mai mulți localnici din Trestiana și Grivița au indicat un suspect. Este vorba de o persoană din comuna Grivița, pentru vinovăția căreia sătenii bagă mâna în foc, motivele lor fiindu-le explicate polițiștilor care fac cercetări.

De la jaf a trecut deja o lună de zile, și ancheta pare să fi încremenit.

”Se fac cercetări în rem. Deocamdată nu există un suspect în cest caz”, a declarat, pentru Est News, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. Referitor la suspectul indicat de săteni, purtătorul de cuvânt ne-a spus că ”nu i s-au dat alte informații”.

Această tăcere din partea Poliției le dă de bănuit reprezentanților firmei păgubite. Operatorul de pe utilajul jefuit susține că polițiștii nici măcar nu au luat amprente, ci au analizat doar urmele tălpilor de pantofi lăsate pe pământ, în jurul utilajului.

”De ce ar fi mai relevante niște urme de pantofi de care ar putea avea încă 100 de oameni, cel puțin din comuna Grivița, și nu amprentele care sunt unice, nu am înțeles. Mai ales că urme de degete erau vizibile chiar și cu ochiul liber, pe diverse zone de pe utilaj. Nu este lucru curat ce se întâmplă, așa cum necurate sunt și situațiile foarte des întâlnite în comune, unde polițiștii posturilor comunale îi protejează pe infractori”, ne-a declarat operatorul de pe utilajul jefuit.

La începutul lunii aprilie (detalii AICI), muncitorii veniți la lucru pe șantierul organizat în perimetrul viitoarei șosele de centură a Bârladului, au descoperit că buldoexcavatorul multifuncțional care făcea săpături a fost dezmembrat. La o privire mai atentă, membrii echipei au remarcat că lipsește kit-ul de furci al buldoexcavatorului. Acesta reprezintă o componentă extrem de importantă a utilajului, necesară pentru continuarea lucrărilor. Valoarea unui astfel de kit trece de 2.200 de euro.

Muncitorii au sunat la 112 pentru a reclama jaful.

Reprezentanții firmei în proprietatea căreia se află utilajul, ne-a declarat, atunci că are anumite suspiciuni, pe care le-a și comunicat polițiștilor: ”Nu a fost un simplu act de vandalism. Desprinderea kitului de furci de pe buldoexcavator necesită cunoștințe de specialitate, nu a fost sustras oricum. Cel care a furat, a știut exact cum să demonteze piesele. E clar că este cineva de meserie”. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: