Home / Sanatate / ”Mâncătoria” și lipsa de pregătire a unor cadre medicale își spun cuvântul: Spitalul ”Beldiman” rămâne fără un medic important
Dr. Ana-Maria Chiosa, gastroenterolog

”Mâncătoria” și lipsa de pregătire a unor cadre medicale își spun cuvântul: Spitalul ”Beldiman” rămâne fără un medic important

Nici bine nu a venit și deja a fost nevoită să-și depună demisia! Medicul Ana-Maria Chiosa, specialist gastroenterolog angajat recent la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, a decis să-și înceteze activitatea la această unitate medicală, depunându-și demisia în scris, luni la prânz. Conform unor angajați ai spitalului bârlădean, la baza acestei decizii au stat calitatea relațiilor interumane și lipsa profesionalismului unor cadre medicale.

Concret, se pare că tânăra doctoriță nu a avut cu cine să facă echipă la cabinetul de endoscopie. În urmă cu puțin timp, spitalul a angajat o persoană pe post de asistentă medicală, care să o asiste și să-i acorde sprijin la efectuarea endoscopiilor. Se pare, însă, că aceasta nu era pregătită nici psihic, nici profesional. Asistenta, care a lucrat anterior într-un supermarket, a leșinat de-a dreptul în cabinet, în timpul efectuării unei endoscopii. A fost nevoie de ajutor medical pentru a o stabiliza, iar acum a fost transferată în ambulatoriul de specialitate, sub aripa protectoare a Ortopediei. Trecerea de la tejgheaua de la”Alimentara”, la un cabinet de endoscopie a fost peste puterea de adaptare a asistentei în cauză. Iar acest lucru spune multe despre cum se fac angajările la spitalul bârlădean.

Am încercat să aflăm mai multe amănunte în legătură cu această demisie surprinzătoare de la dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

”Din păcate, nu am o informație oficială în acest moment. Am auzit niște zvonuri la spital despre o presupusă demisie a doamnei doctor, dar nu am îndrăznit să o întreb. Voi adresa doamnei manager (Daniela Borș – n.r.) întrebarea dumneavoastră și vă voi comunica de îndată ce voi primi un răspuns”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu.

Pe 8 aprilie, anul acesta, la Spitalul ”Beldiman”, odată cu compartimentul de nefrologie a fost inaugurat și cel de gastroenterologie.

„Compartimentul de gastroenterologie a fost amenajat la etajul II, în locul fostei secții Chirurgie generală septici, după o renovare și igienizare prealabilă a spațiului respectiv. Compartimentul de gastroenterologie are două saloane a câte șase paturi, iar laboratorul de endoscopie se află la parter, unde se desfășoară activitatea de spitalizare de zi”, ne declara în urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”.

Având în vedere că spitalul bârlădean nu mai avea gastroenterolog de peste doi ani, ziarul nostru a publicat pe 5 februarie un articol despre angajarea mult așteptatului medic gastroenterolog, chiar la câteva zile după ce acesta și-a început activitatea. Medicul ieșean Ana-Maria Chiosa, în vârstă de 29 de ani, declara pentru Est News că a venit cu intenția de a rămâne la Bârlad. „Acest lucru depinde și de modul în care mă voi acomoda cu spitalul și cu colectivul de aici”, spunea gastroeneterologul, parcă anticipând ce urma să se întâmple.

Se pare că ceva nu a funcționat și au apărut tensiuni care au determinat-o să ia o decizie radicală și să-și depună demisia. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Spitalul „Elena Beldiman” se verifică zilnic dacă angajații respectă programul de lucru

S-a dat jos milităria din ...

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Licitația pentru execuția proiectului de extindere a UPU Vaslui va fi reluată

de Dănuț CIOBANU Procedurile privind ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: