Home / Sanatate / Tomograful spitalului din Bârlad s-a stricat iar! Pacienții sunt trimiși la Vaslui, deși la Bârlad mai există un tomograf unde se fac investigații gratuite

Tomograful spitalului din Bârlad s-a stricat iar! Pacienții sunt trimiși la Vaslui, deși la Bârlad mai există un tomograf unde se fac investigații gratuite

Computerul tomograf (CT) de la Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad s-a defectat din nou și mai devreme de jumătatea lunii nu sunt șanse de a fi remediat, după cum transmite conducerea spitalului.

Cei mai afectați de această situație sunt pacienții care au nevoie urgentă de investigații tomografice și care nu sunt transportabili. Selectarea pacienților pentru computerul tomograf de la Vaslui se face foarte riguros, medicii bârlădeni preferând, să amâne investigațiile până la repunerea în funcțiune a computerului tomograf de la spitalul bârlădean.

„Am venit cu bunicul meu acum două luni și deși nu avea niciun fel de semne că ar avea nevoie de tomograf, medicul i-a recomandat să facă aici în spital această investigație. N-avea nimic, nu i-a ieșit nimic în neregulă. În schimb, sâmbătă, vărul meu, care s-a lovit la cap, nu a fost direcționat către CT. Nu mergea cel din spital și nici nu l-au trimis la Vaslui. Dacă starea lui se agravează și moare între timp, cine răspunde?”, a declarat, pentru Est News, un bârlădean nemulțumit atât de atitudinea medicilor, cât și de faptul că tomograful spitalului se defectează prea des.

Dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Beldiman”, a confirmat informația că CT-ul este defect și că remedierea acestuia mai durează până în jurul datei de 14 mai.

”Există un protocol de colaborare între noi și Spitalul de Urgență Vaslui. Pacienții care au nevoie de investigații CT în urgență, sunt transportați la Vaslui cu ambulanța”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu.

Toate acestea se întâmplă în condițiile în care la Bârlad, la câteva sute de metri de spital, există un centru imagistic, aparținând Clinicii ProLife,  unde sunt efectuate investigații decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui, adică gratis pentru pacienții asigurați. Cu toate acestea, din rațiuni care nu au nicio legătură cu grija pentru pacientul în suferință, conducerea spitalului și cea a orașului au decis să amplifice chinul oamenilor bolnavi, tăbârcindu-i câte 100 de kilometri dus-întors. La asta se adaugă cheltuielile de transport și ambulanța blocată, neajunsuri pe care le suportăm cu toții din cauza unor orgolii care nu au ce căuta atunci când în joc este viața oamenilor. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Proiectul Spitalului Municipal Vaslui în valoare de 84 milioane lei a intrat în procedura de selecție

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean ...

Județul nostru, controlat de Organizația Mondială pentru Sănătatea Animală din cauza focarelor de pestă porcină africană

Județul Vaslui va fi verificat, ...

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: