Home / Justitie / (VIDEO) Iată ce conținea misteriosul geamantan din Gara Bârlad. Filmul complet al intervenției pirotehniștilor

(VIDEO) Iată ce conținea misteriosul geamantan din Gara Bârlad. Filmul complet al intervenției pirotehniștilor

Momente agitate, dar și comice în Stația CFR Bârlad, acolo unde în cursul dimineții de miercuri a fost descoperit un geamantan. Este vorba, mai exact, de un troler de dimensiuni mai mari, pe care un cetățean l-a zărit între arbuștii de pe spațiul verde al peronului.

Întrucât niciun călător care se afla pe peronul gării nu a revendicat bagajul, acesta a fost clasificat ca fiind suspect, drept care polițiștii au acționat conform protocolului care se aplică în astfel de cazuri.

Au securizat zona, în așa fel încât trecătorii să fie protejați în cazul în care geamantanul ar fi conținut materiale explozibile. De asemenea, au chemat Compartimentul pirotehnic din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al Inspectoratului județean de Poliție Iași.

Până la sosirea pirotehniștilor, perimetrul izolat și păzit de polițiști a atras o sumedenie de curioși. Toată lumea făcea presupuneri cu privire la conținutul bagajului, iar varianta că înăuntru ar putea fi o bombă sau chiar un cadavru tranșat a încins imaginația privitorilor. Reacțiile au fost dintre cele mai variate, de la amuzament, neîncredere, oroare și până la panică.

Singurii optimiști au fost câțiva cerșetori care au sperat din toată inima ca geamantanul să fie plin cu haine, dacă se poate cu etichetă, și, fiindcă tot sunt le nimănui, polițiștii ”să-și facă o pomană” și să le împartă celor necăjiți.

La sosirea pirotehniștilor, pariurile erau în toi, dar, spre dezamăgirea generală, forțele de intervenție au cerut mulțimii să se depărteze cât mai mult.

Cu excepția cerșătorilor care visau haine cu etichetă, parte dintre curioși ar fi vrut să fie martorii dezamorsării unei bombe sau măcar personaje cheie în identificarea unui cadavru.

Suspansul a fost la cote maxime pe parcursul celor aproximativ 15 minute în care, un pirotehnist în echipament de protecție a deschis geamantanul și a verificat conținutul, cu gesturi extrem de precaute. Spre stupefacția generală din pungile legate cu grijă și frumos ordonate în geamantan, au ieșit un cozonac, o sticlă de bere, o cămașă și niște cabluri cu mufe pentru calculator.

După toate aparențele, ar fi vorba de bagajul vreunui student. Este posibil ca geamantanul să-i fi fost furat de un călător care a coborât la Bârlad și care, văzând că nu găsește nimic interesant înăuntru, a aruncat geamantanul între arbuștii de pe spațiul verde.

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: