Home / Social / Județul nostru a scăpat de inundații. Unda de viitură de pe Bârlad a trecut de Crasna, fără a mai putea crea probleme

Județul nostru a scăpat de inundații. Unda de viitură de pe Bârlad a trecut de Crasna, fără a mai putea crea probleme

Județul nostru nu mai poate fi afectat de inundații în următoarele zile, evident dacă nu vor apărea din nou ploi abundente într-un interval scurt de timp, după ce unda de viitură formată pe râul Bârlad a ajuns în zone în care nu ar mai putea crea probleme. Cu toate acestea, autoritățile monitorizează în continuare principalele cursuri de apă pentru a preveni apariția unor eventuale probleme.

52 de gospodării, 17 locuințe și mai mulți kilometri de drumuri județene și comunele inundate sunt bilanțul final al viiturii formată, marți, pe râurile Bârlad și Gârboveta din cauza cantităților mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp în nord-vestul județului nostru. În ultimele 24 de ore, nu au mai apărut probleme deosebite, cu toate că au fost depășite cotele de inundații cu câțiva zeci de centimetri pe râurile Bârlad și Tutova. Autoritățile au răsuflat ușurate abia după ce unda de viitură a trecut de municipiul Vaslui și a intra în zona îndiguită și unde râul ar fi avut loc să se reverse, fără să afecteze construcții sau terenuri agricole.

Singurele probleme au mai apărut în localitatea Bogești, comuna Pogana, acolo unde apa a inundat mai multe ulițe din sat, după ieșirea din albie a râului Tutova. Pompierii, împreună cu specialiștii Serviciului de Gospodărire a Apelor și angajați ai primăriilor, continuă activitatea de monitorizare pe principalele cursuri de apă din județ”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Tot din cauza creșterii semnificative a debitului pe râul Bârlad, circulația trenurilor pe relația Vaslui – Iași s-a făcut cu restricție în zona podului de la Buhăești acolo unde apa ajunsese până la nivelul liniilor de cale ferată. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: