Home / Administratie / Primăria Vaslui va inaugura în luna septembrie pista de role

Primăria Vaslui va inaugura în luna septembrie pista de role

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunțat că proiectul “Pista pentru skateboarding și role” va fi finalizat în cursul lunii septembrie 2019.

În prezent, se lucrează într-un ritm susținut la această investiție, iar din această toamnă copiii vor putea să meargă să se dea cu rolele”, a spus Vasile Pavăl.

La prima licitație publică organizată anul trecut pentru realizarea investiției nu s-a prezentat nicio firmă, iar pentru adjudecarea lucrărilor la proiect municipalitatea a organizat încă o licitație. A doua licitație a fost câștigată de SC Consprest SA Vaslui, iar din cursul lunii septembrie 2018 s-au început lucrările la parcul pentru role .

Pista se contruiește în zona Teatrului de Vară, lângă sala de sport a Liceului Sportiv. Zona special amenajată este asemenea unui traseu prevăzut cu rampe și obstacole specifice și spații cu diferite grade de dificultate.

Conform devizului general întocmit de proiectant, valoarea obiectivului de investiții este de 852.397 lei (cu TVA). Investitia de bază (anul I) cuprinde construcții și instalații de 636.615 lei (pistă skateboarding și role), iar pentru anul II de investiții, dotări în valoare de 215.781 lei (cu TVA). Alte cheltuieli aferente obiectivului se ridică la suma de 63.792,11 lei și prevăd organizarea șantierului, taxe și cote legale, diverse.

În cursul anului 2015, Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai investiției. CL Vaslui a considerat că este nevoie de o zonă specială pentru un astfel de sport, în scopul interzicerii acestei activități pe aleile parcului, fără a elimina această plãcere pasionaților. În municipiul Vaslui există un număr mare de adolescenți care folosesc carosabilul sau în cel mai bun caz trotuarele pentru acest sport. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: