Home / Administratie / Ups! Proiectul drumului strategic ar putea bifa prima întârziere

Ups! Proiectul drumului strategic ar putea bifa prima întârziere

În cursul lunii mai 2019, ar trebuie să fie finalizată proiectarea drumului strategic din județul Vaslui. Conform contractelor semnate în cursul lunii ianuarie 2019, termenul pentru realizarea proiectului este de cinci luni de la data adjudecării contractului.

Drumul strategic a fost scos la licitație pe trei loturi: Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

„În această lună trebuie finalizată proiectarea drumului strategic. Ideea a fost ca să dăm în cadrul contractului un areal de timp pentru proiectare. Noi am scos la licitație proiectarea plus execuția, iar dacă proiectarea va dura mai mult de luna mai, întârzierea este în cadrul contractului. Problema este ca lucrurile să fie puse la punct, pentru ca să nu avem sincope atunci când va începe execuția obiectivului. Acum se lucrează la proiectarea pentru toate cele trei segmente de drum licitate”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Proiectul drumului strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei, din care finanțarea nerambursabilă europeană se ridică la suma de 213.074.058 lei. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: