Home / Social / 100 de cursanți dau în luna mai examen pentru a obține diplomă de fermier

100 de cursanți dau în luna mai examen pentru a obține diplomă de fermier

Cursanții din cinci clase instruite în cadrul programelor de formare profesională organizate de Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui vor da examenele finale. Examenele vor avea loc în perioada 13 – 22 mai și cuprind o probă scrisă și una practică.

Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui, a spus că vor da examene 100 de fermieri, din care o parte sunt veniți din alte județe.

Cele cinci clase care termină cursurile sunt în meseriile de apicultori, lucrători în cultura plantelor, creșterea animalelor, legumicultură și pomicultură. În cadrul cursurilor se fac 360 de ore de teorie și practică, iar un curs costă 420 de lei”, a spus Aurel Ghineț.

Anul trecut, DAJ Vaslui a finalizat șase cursuri de pregătire profesională pentru 220 de cursanți. Este vorba despre 73 de apicultori, 39 crescători de animale, 22 pomicultori 17 tractoriști, 17 lucrători în cultura plantelor. Pe lângă cursanții din județ, DAJ Vaslui a calificat și zeci de persoane venite din județe precum Iași, Galați, Cluj, Bistrița Năsăud, Neamț, Suceava.

După finalizarea acestor examene noi vom începe din nou înscrierile și, în raport cu cererile venite din partea fermierilor, vom începe alte cursuri. Cei care au terminat cursurile până acum nu au vrut să dețină o diplomă, ci să atragă proiecte europene. În județ au fost implementate 70 de proiecte pe măsura 6.1. (instalarea tinerilor fermieri), 130 de proiecte pe măsura 6.3. (sprijinirea micilor ferme agricole) și 15 proiecte pe măsura 4.1. (investiții în agricultură), a precizat Aurel Ghineț. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: