Home / Social / Bârlădenii au urcat pe podium la prima ediție a Cupei „Titi Aur”

Bârlădenii au urcat pe podium la prima ediție a Cupei „Titi Aur”

de Mihaela NICULESCU

Prima ediție a Cupei „Titi Aur”, etapa Off-road, și-a stabilit câștigătorii. După o competiție spectaculoasă, desfășurată timp de cinci ore, duminică 12 mai, cei mai buni concurenți au fost premiați chiar de către campionul bârlădean de raliuri Titi Aur.

Astfel, la clasa Open, locul I și Cupa „Titi Aur” au revenit unui echipaj din Iași, format din Sale Florin și Sale Călin (tată și fiu). Locul II a fost ocupat tot de doi ieșeni, Celban Raymond și Călin Baschir, iar locul al III-lea a revenit echipajului din Bârlad compus din Sergiu Maxim și Valentin Ciobanu.

La clasa Standard, primul loc pe podium și Cupa „Titi Aur” au fost câștigate de echipajul din Buzău format din Daniel Voicu și Marian Cazan. Pe locul II s-a clasat echipajul ieșenilor Robert Copacinschi și Francesca Isarie (tată și fiică), iar locul III a fost ocupat de bârlădenii Gabriel și Maria Grumeza (tată și fiică).

Bârlădenii înscriși la Cupa „Titi Aur” au profesii diverse, de la contabil la sudor. Piloții bârlădeni care au urcat pe podium, Sergiu Maxim și Gabriel Grumeza, sunt administratorii unei firme, respectiv unui service auto din oraș. Fiica lui Gabriel Grumeza, Maria, a fost una dintre cele două reprezentante ale sexului frumos participante la această competiție în calitate de copilot.

 

 

La concursul de automobilism desfășurată duminică la Bârlad, în liziera din Cotu Negru, au participat 35 de mașini. Cei mai titrați competitori, cei din Iași și Buzău, au și ocupat cele mai bune locuri pe podium și au câștigat și trofeul concursului. Nici bârlădenii nu s-au descurcat rău, având în vedere că nu au experiența participării la competiții organizate profesionist, cu toate că practică acest spectaculos sport de nouă ani.

Reprezentanții Clubului „Off-road” din Bârlad, co-organizator al competiției, au declarat reporterului Est News că o parte dintre cei care se înscriseseră în concurs nu au mai participat, preferând să rămână doar spectatori alături de zecile de bârlădeni veniți să vadă prima competiție automobilistică organizată la ei în oraș. Numărul participanților ar fi fost și mai mare, dacă unii concurenți nu s-ar fi înscris la etapa națională de la Slănic Moldova. Ca să nu forțeze mașinile înainte de etapa națională, unii au refuzat participarea la Bârlad.

Organizatorii Cupei „Titi Aur” au fost felicitați atât de către câștigătorii trofeului, echipaje cu experiență la astfel de concursuri, cât și de către publicul care a urmărit competiția, dar și de către campionul Titi Aur. Acesta a fost plăcut surprins de modul în care a fost amenajat traseul până la ultimul amănunt precum și de entuziasmul bârlădenilor. Titi Aur a promis că va reveni la anul, nu pentru a participa la concurs, ci pentru a face o cursă demonstrativă off-road.

 

 

 

 

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: