Home / Invatamant / Cel mai bun elev de clasa a IX-a, la proba practică a Olimpiadei Naționale de Fizică, este bârlădean

Cel mai bun elev de clasa a IX-a, la proba practică a Olimpiadei Naționale de Fizică, este bârlădean

Cosmin Croitoriu, elev în clasa a IX-a B la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, a obținut cel mai mare punctaj la proba practică a Olimpiadei Naționale de Fizică, desfășurată între 3 și 7 mai, la Târgoviște.

Elevul, singurul calificat din liceul său la faza națională a Olimpiadei de Fizică, a obținut 19 din 20 de puncte la proba practică. Această performanță a fost remarcată de Societatea Română de Fizică, ce i-a acordat medalia de argint.

Cosmin Croitoriu este pregătit de profesoara Ecaterina Angheluță, cu care studiază fizica nu doar la clasă, ci și la Centrul de Excelență.

„Este un copil pasionat de fizică, un elev foarte bun, ambițios, care a participat și anul trecut la Olimpiada Națională de Fizică. Medalia de argint a Societății Române de Fizică este, incontestabil, recunoașterea muncii depuse și a prestației deosebite la proba practică, unde s-a situat pe primul loc între elevii de clasa a IX-a cu care a concurat”, ne-a declarat prof. Ecaterina Angheluță. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: