Home / Social / Gest inedit la Bârlad: consilierul Constantin Gâlea a ridicat o troiță în semn de recunoștință pentru o femeie care i-a donat un rinichi

Gest inedit la Bârlad: consilierul Constantin Gâlea a ridicat o troiță în semn de recunoștință pentru o femeie care i-a donat un rinichi

de Mihaela NICULESCU

Gest de recunoștință! Consilierul bârlădean Constantin Gâlea a ținut să mulțumească într-un mod personal Providenței, dar și omului pe care Dumnezeu i l-a trimis în cale pentru a-i salva viața.

În semn de recunoștință pentru gestul profund uman pe care l-a făcut o femeie ce i-a donat un rinichi, bârlădeanul a montat o placă pe Troița Recunoștinței, pe care a ridicat-o în 2009, la cinci luni după operație.

„Au trecut 10 ani de la transplantul renal, fapt pentru care mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să supraviețuiesc și nu în ultimul rând, celei care mi-a dat un rinichi (O. G.), pe care îl port din data de 12 mai 2009. Toate mulțumirile sufletești, alături de un respect deosebit”, este mesajul de recunoștință inscripționat pe placa pe care Constantin Gâlea a pus-o duminică la Troița Recunoștinței.

Acest mesaj a atras deja atenția trecătorilor care tranzitează strada Mihai Eminescu (zona Confecții), unde este amplasată troița. Pentru Constantin Gâlea, acest gest de recunoștință este infim, comparativ cu cel al femeii care i-a donat rinichiul.

„Nu știu cum gândesc alții, dar eu simt că trebuie să-i mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi și celei pe care mi-a trimis-o să mă ajute. În acea perioadă grea în care am aflat că singura șansă de a trăi este transplantul, m-am rugat mult la Dumnezeu, cu credință, și m-a ajutat. Îi datorez azi viața unei femei minunate, care în momentul în care am făcut transplantul avea 39 de ani, era frumoasă și atât de generoasă încât să ajute un necunoscut să trăiască. Am cunoscut-o în timpul procedurilor de pregătire a operației și oricât aș vrea, nu am să pot să-i mulțumesc pentru ce a făcut pentru mine. Îi sunt profund recunoscător atât timp cât voi fi pe acest pământ. Datorită ei, astăzi, după 10 ani de la transplant, mă pot bucura de familie, de prieteni, de fiecare răsărit de soare”, a mărturisit Constantin Gâlea.

Consilierul local a suferit în 12 mai 2009 un transplant de rinichi, după ce a fost diagnosticat cu pielonefrită, în urma unei viroze puternice. Povestea sa a fost prezentată în urmă cu aproape doi ani în ziarul Est News (detalii AICI).

Constantin Gâlea are acum o viață normală, dar merge de două ori pe an la control, urmează tratament medicamentos și o dietă adecvată. În plus, face și sport. A învățat în acești ani să prețuiască în fiecare minut viața și tot ceea ce este frumos în jurul său.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: