Home / Sanatate / În curând, toate comunele din județ vor avea medici de familie

În curând, toate comunele din județ vor avea medici de familie

Vești bune pentru locuitorii comunelor din județul Vaslui care nu au medic de familie. În comunele Albești, Ciocani, Coroiești, Fruntișeni, Mălușteni, Pochidia și Bogdănița, rămase de mult timp fără medic de familie, vor fi înființate în curând puncte de lucru ale cabinetelor medicilor de familie din mediul urban sau rural, care au contract cu CJAS. Acest lucru se va realiza în baza Legii 73/2019, apărută în Monitorul Oficial pe 2 mai, lege care modifică Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

„În conformitate cu dispozițiile legii 73, cabinetele de medicină primară pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru în altă unitate administrativ teritorială unde nu funcționează un alt cabinet medical, în specialitatea medicină de familie. Conform legii, medicul de familie care dorește să deschidă unul sau două puncte secundare de lucru va trebui să asigure un program fracționat de minimum 10 ore pe săptămână la fiecare punct de lucru. În cazul în care mai mulți medici solicită deschiderea de puncte secundare, prioritate au cei cu cel mai mic număr de pacienți pe listă”, ne-a declarat Mihaela Chitariu, președinta Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui.

Județul nostru se confruntă de câțiva ani cu o criză de medici de familie, dovadă că în nu mai puțin de șapte comune sătenii nu au medic de familie, nu pot fi consultați, nu li se pot prescrie rețete și nici nu pot să beneficieze de anumite servicii medicale, întrucât nu are cine să le elibereze bilet de trimitere.

La ora actuală, în județul Vaslui își desfășoară activitatea 158 medici de familie, din care 74 în mediul urban și 84 în mediul rural. De asemenea, în județul nostru există opt puncte de lucru ale cabinetelor medicilor de familie, înființate cu ani în urmă, când legea permitea. Acestea funcționează în comunele Arsura, Deleni, Dodești, Găgești, Ibănești, Ivești și Tanacu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: