Home / Sanatate / O femeie căreia soțul i-a tăiat degetele cu toporul a refuzat să meargă cu ambulanța la spital

O femeie căreia soțul i-a tăiat degetele cu toporul a refuzat să meargă cu ambulanța la spital

O femeia din comuna Zăpodeni, agresată de partenerul său de viață care se pare i-ar fi tăiat și degetele de la o mână cu toporul, a refuzat să fie transportată la spital de echipajul medical de prim ajutor solicitat să intervină de o fiică de-a celor doi soți. Reprezentanții ISU susțin că victima se afla într-o stare avansată de ebrietate și că, potrivit protocoalelor medicale, nu pot prelua cu forța pacienții, împotriva voinței lor, indiferent de starea lor de sănătate.

Situație inedită în localitatea Untești, comuna Zăpodeni, acolo unde o femeie în stare gravă a refuzat să fie dusă cu ambulanța la spital. Cea care a solicitat sprijin medical pentru victima unei violențe în familie a fost chiar fiica vasluiencei de 39 de ani. În momentul în care au ajuns la caz, paramedicii au găsit-o pe femeie într-o stare avansată de ebrietate astfel încât nu prea au avut cu cine se înțelege.

Cadrele medicale ajunse la caz au încercat să o convingă pe pacientă să fie transportată la spital, însă au fost refuzate categoric. Femeia prezenta leziuni grave la una din mâini și la un picior, după ce ar fi fost lovită cu toporul de către soț. Din păcate, legea nu ne permite să preluăm victime împotriva voinței lor, indiferent de starea în care se află”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Paramedicii care au fost la Untești susțin că și soțul femeii, cel care ar fi comis actele de violență, se afla, de asemenea, într-o stare avansată de ebrietate. Cel mai probabil, în acest caz va fi sesizată poliția pentru a lămuri lucrurile. Însă, dacă femeia nu va face plângere, și organele de anchetă vor avea aceeași problemă ca și cadrele medicale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: