Home / Sanatate / Ședință extraordinară a CJ Vaslui pentru dotarea ambulatoriului de la Spitalul Județean de Urgență

Ședință extraordinară a CJ Vaslui pentru dotarea ambulatoriului de la Spitalul Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU

 Proiectul cu fonduri europene privind dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui a intrat în linie dreaptă. Marți, 14 mai 2019, va avea loc o ședință extraordinară în cadrul căreia se va aproba valoarea totală a proiectului, precum și partea de cofinanțare din partea CJ Vaslui. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 10.360.254 lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a convocat pentru astăzi o ședință extraordinară în care se va dezbate proiectul de hotărâre privind „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

CJ Vaslui va aproba valoarea totală a proiectului care se ridică la 10.360.254 lei. Consilierii județeni vor aproba în ședința extraordinară și cofinanțarea proiectului cu 2.785 lei, reprezentând 0,027% din valoare eligibilă a proiectului, precum și suportarea de la bugetul local al județului Vaslui a cheltuielilor neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului. Obiectivul specific al proiectului este dotarea a 23 de cabinete medicale din structura ambulatorului, cu un număr de 197 echipamente medicale.

Aplicantul proiectului este CJ Vaslui, iar Spitalul de Urgență Vaslui este partener. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

„Prin intermediul acestui proiect vom achiziționa aparatură medicală performantă pentru ambulatoriu. Este vorba despre ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. Cu acest ambulatoriu nou vom muta policlinica județeană în incinta spitalului. După finalizarea acestor investiții, la care se adaugă și construirea unui pavilion de zi, vom reamenaja curtea spitalului, vom construi căi de acces, parcări, spații de recreere pentru pacienți”, a precizat Ana Rinder, directorul spitalului.

Noul ambulatoriu este amplasat în interiorul SJU Vaslui, în colțul străzii Spitalului, construcția clădirii fiind finanțată prin Compania Natională de Investiții. Potrivit devizului general, valoarea totală a obiectivului este de 28.282.869 lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primul muzician stradal care cântă la Piața Mică din Bârlad

Acorduri pariziene în ultimele zile ...

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: