Home / Social / (VIDEO) Când calul ”lui Cuza” nu înțelege de ce statuia stăpânului nu e ecvestră

(VIDEO) Când calul ”lui Cuza” nu înțelege de ce statuia stăpânului nu e ecvestră

de Simona MIHĂILĂ

Centrul Bârladului devine, pe zi ce trece, un exponent al diversității culturale. După ce ne-am distrat pe irezistibilele ritmuri balcanice, după ce am facut shopping în cheie de Dragonul Roșu și după ce ne-am îndopat cu kurtos kalacs unguresc la Târgul tradițional de Paște românesc, centrul urbei continuă să ne îmbie cu alte atracții culturale.

Scenele western, de pildă, desfășurate în plină zi sub privirile uimite ale bârlădenilor care se încăpățânează  să spere că vor apuca să trăiască simplu într-o cinstită și civilizată urbe europeană.

 

Deocamdată, să savurăm prezentul. Acela în care caii aleargă slobozi în jurul Primăriei Bârlad, în căutarea timpului pierdut, atunci când transportul pe Strada Regală (actualul Bulevard al Republicii) se făcea cu trăsura, și când bălegarul de pe carosabil era cel mai eficient repelent împotriva țânțarilor.

Zilele trecute, ”bidiviul” din imagini s-a agitat zeci de minute în centrul Bârladului, timp în care ba mergea pe trotuare, ba cobora în mijlocul străzii, printre mașini, ba își flutura coama în fața statuii lu Cuza, mirat parcă să-l descopere pe domnitor, singur și stingher în această lume nebună.

Citește și:  Paște, calule, paște fericit!

 

 

 

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: