Home / Invatamant / Cadre didactice din Bârlad, preocupate de dotarea cu carte românească a bibliotecilor din școlile aflate dincolo de Prut

Cadre didactice din Bârlad, preocupate de dotarea cu carte românească a bibliotecilor din școlile aflate dincolo de Prut

de Mihaela NICULESCU

Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” a demarat în noiembrie, anul trecut, proiectul „O carte pentru Basarabia”, care vine să ajute elevii din Republica Moldova care au, din păcate, din ce în ce mai puține cărți în limba română. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu trei școli din Basarabia și cu patru unități de învățământ din Bârlad: Școala „George Tutoveanu”, Școala „Episcov Iacov Antonovici”, Liceul „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”.

Campania de strângere de carte continuă și în această perioadă, o primă deplasare în Republica Moldova urmând să aibă loc la sfârșitul acestei luni.

Am inițiat acest proiect pornind de la pura realitate că bibliotecile din școlile Basarabiei se confruntă cu o lipsă acută de cărți în limba română. Mă bucur că elevi și profesori ai școlilor partenere din Bârlad au înțeles mesajul și au donat cărți de autori clasici ai literaturii române și universale studiați în școală. Vom merge peste două săptămâni în Republica Moldova și vom dona carte școlară în limba română bibliotecilor din trei unități de învățământ, una din Cahul, una din Manta și una din Călărași”, a declarat pentru Est News Nelu Dumitrașc, directorul școlii inițiatoare a proiectului „O carte pentru Basarabia”

Acesta face apel la toți bârlădenii care vor și pot, să doneze cărți noi sau în stare foarte bună care să ajute elevii de dincolo de Prut să poată studia operele din programa școlară, din cărți în limba maternă.

Vor fi făcute deplasări în Basarabia ori de câte ori se va strânge un număr rezonabil de cărți care să ajungă în bibliotecile școlilor sărace în fond de carte tipărită în limba română.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Tinerii din județul Vaslui care ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: