Home / Social / Moaștele Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon, aduse la Vaslui, la sfințirea capelei din cadrul Protecției Copilului

Moaștele Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon, aduse la Vaslui, la sfințirea capelei din cadrul Protecției Copilului

Slujbă de sfințire a Capelei ”Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon și Sfântul Apostol Andrei”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Slujba religioasă va fi oficiată, joi, 16 mai 2019, începând cu ora 09.00 de către Preasfinția Sa Ignatie, Episcopul Hușilor, alături de alți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, însoțiți de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corala ”Armonia” din Constanța care, prin sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, în seara de 16 mai 2019, de la orele 18.00, în Parcul Copou, va susține un concert de muzică folclorică, instrumentală și religioasă.

De asemenea, cu prilejul sfințirii sfântului locaș, credincioșii se vor putea închina la Sfintele Moaște aparținând Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală Tomis, Constanța.

Construcția Capelei cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon și Sfântul Apostol Andrei” a început în anul 2015, la inițiativa părintelui Petru Damian, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, cu sprijinul direct și constant al conducerii instituției, vizând acordarea de asistență religioasă și psiho-morală, respectiv asigurarea sfintelor taine pentru copiii și adulții beneficiari ai instituției.

Finalizarea acesteia a fost posibilă prin conlucrarea între DGASPC Vaslui, autoritățile locale și Episcopia Hușilor, precum și cu ajutorul angajaților proprii și a altor persoane. Pictura interioară a fost executată în mod voluntar de către pictorul Constantin Mardare, de asemenea angajat al instituției, în perioada 2017 – 2019. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: