Home / Social / Sindicaliștii vasluieni și ministrul Budăi s-au contrat pe prețul motorinei la pompă

Sindicaliștii vasluieni și ministrul Budăi s-au contrat pe prețul motorinei la pompă

Valul de scumpiri din ultimele luni a erodat puternic creșterile salariale operate de Guvern. La dezbaterea organizată la Palatul Administrativ Vaslui, Gheorghe Croitoru, liderul Sindicatului CNSLR Frăția, i-a spus ministrului Muncii, Marius Budăi, că la salarii românești oamenii au de a face cu prețuri ca în Europa de Vest.

“Domnule ministru, în anul 2008 salariul minim net pe economie era de 440 lei, iar un litru de motorină avea prețul de 4,21 lei. Astăzi, salariul minim net de 1.265 lei, însă un litru de motorină a ajuns la prețul de 6,11 lei. Prețurile cresc constat și trebuie găsită o barieră pentru acest lucru. La lefuri românești trebuie să avem prețuri românești”, a spus Gheorghe Croitoru.

Pe lângă creștere prețurilor, sindicaliștii mai sunt nemulțumiți de valoarea pensiilor cu care ies din câmpul muncii actualii angajați. “La o vechime în muncă de 50 de ani, pensia este sub 2.000 de lei. Cerem să fie introdusă o echitate socială atunci când o persoană iese de la salariu la pensie. O altă nemulțumire pe care o avem este legată de de facilitățile acordate diferitelor categorii de salariați. Cei care muncesc în privat vor să dinamizeze și ei turismul din România, de aceea cerem să se acorde și lor vouchere de vacanță ca la bugetari. Sunt numeroase zone turistice în țara noastră care pot fi valorificate”, a mai spus Gheorghe Croitoru.

Marius Budăi a răspuns că prețurile la carburat cresc din cauza majorării la nivel internațional a cotației barilului de petrol. Cu toate acestea, a spus ministrul, cu salariul minim net pe economie din anul 2019 se pot cumpăra mai mulți litri de carburat decât în anul 2008. În ceea ce privește dorința salariaților din privat să primească și ei vouchere de vacanță, ministrul Muncii a evitat să dea un răspuns concret. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: