Home / Social / (VIDEO) Ambulanțierul care și-a riscat viața pentru a salva un cal din mijlocul a mii de albine

(VIDEO) Ambulanțierul care și-a riscat viața pentru a salva un cal din mijlocul a mii de albine

de Daniel MICU
Tragedie de neimaginat pe un teren agricol din localitatea Vulturești, unde un bărbat în vârstă de 69 de ani, din satul Rateșu Cuzei, a plecat să prășească la vie și a fost adus acasă ucis de mii de albine. Omul a încercat să-și salveze calul de insecte, dar a căzut el victimă roiului ucigaș.
Bărbatul muncea in vie, împreună cu nora si nepoata, in varsta de 13 ani, pe raza comunei Vulturesti. La mica distanta de terenul lor sunt cativa stupi, iar rudele bărbatului spun ca proprietarii acestora au umblat la ei in cursul dimineții de marți. Dupa pranz, omul a observat ca iapa lui se agita si s-a gandit ca e intepata de albine, asa ca a mers sa o dezlege. Nora lui povestește că atunci când s-a întors, omul era acoperit de albine si avea sute de înțepături in cap si pe brate. A cerut apa si s-a prabusit inconștient.
”Caruta era la deal de saivan si, la un moment dat, socrul meu a vazut ca sare iapa in sus. A zis ca se duce sa vada ce se intampla, ca poate o pisca vreo albina. A dat drumul la iapa si s-a intors cu haina in cap.  Era plin de albine si in cap, si peste tot. Cred ca are peste o mie de intepaturi. L-am luat, l-am ajutat cu fata, dar el tot zicea ca moare si a cerut apa.  L-am udat, am incercat sa scot acele din el, dar erau sute. A inceput sa se umfle. Am sunat la 112 si am iesit la drum sa fac semne ambulanței. Cand m-am intors, era negru. In apropiere sunt stupi.  Oamenii au fost dimineata la ei, probabil au dat mâncare albinelor. Nu stiu! Am fost cu toții în pericol. Fata mea a fost înțepata si ea de albine. Si medicii!!! A fost îngrozitor!”, ne-a povestit nora victimei.
Ambulanțierul care și-a riscat viața de două ori, pentru a salva calul și pe stăpânul acestuia
Un echipaj medical tip B2 de la Negresti a ajuns primul la locul solicitarii, în scurt timp, în zona fiind dirijat si TIM-ul din cadrul SMURD Vaslui. Asistenta si ambulantierul de la Negresti au reusit cu greu sa il urce în autosanitara pe bărbat si au început resuscitarea. Omul era in stop cardio-respirator. Manevrele au fost continuate de medicii de la SMURD. Fara rezultat pozitiv, insa. Pe toată durata intervenției, albinele au ramas amenințătoare in jur si au îngreunat misiunea medicilor si, ulterior,  a polițiștilor. Din pacate, pacientul s-a stins.
Impresionantă a fost intervenția ambulanțierului Mihai Daniel, de la Negrești. După ce și-a riscat viața în timpul manevrelor de resuscitare, omul s-a mai pus în pericol o dată, atunci când a decis să înfrunte roiul ucigaș și să salveze calul. Doar cu manusi chirurgicale pe maini, a mers si scos calul suferind din mijlocul roiului de albine.
“Poate albinele au atacat din cauza vremii sau a mirosului calului. Nu am idee. Am scos iapa, în ideea că poate scapă. In meseria noastra sunt pericole la tot pasul, nu e nimic deosebit. Mi-e milă de animale, nu puteam sta indiferent”, a spus Mihai Daniel.
Modest, el crede că nu a facut nimic special, nici macar pentru ca risca, la rândul său, sa fie atacat de insecte. După ce a îndepărtat calul de roi, i l-a dat fetei de 13 ani, care a pornit cu el spre casa. Pe drum, animalul a căzut secerat si a murit sub ochii copilei.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz pentru identificarea proprietarului albinelor care l-au înțepat pe bărbatul de 69 de ani.

About Simona Vasile

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: