Home / Social / Legumicultorii vasluieni scot la vânzare primele roșii din producția 2019

Legumicultorii vasluieni scot la vânzare primele roșii din producția 2019

Săptămâna viitoare, legumicultorii din județul Vaslui vor scoate la comercializare primele roșii din producția acestui an. În aceste zile, specialiștii din cadrul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui fac verificări în teren la mai mulți fermieri din zonele Ivești și Pogonești, privind începutul de rodire al tomatelor.

Din păcate temperaturile scăzute și nebulozitatea accentuată din ultimele săptămâni au încetinit fenomenul de coacere al roșiilor și aceste vor fi comercializate puțin mai târziu decât se estimase inițial. În acest sens, printr-un act normativ a fost modificat primul ciclu de producție. Dacă prin vechea hotărâre roșiile din cadrul programului trebuiau să fie comercializate până în data de 31 mai, această perioadă s-a prelungit până în data de 15 iunie 2019”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

În al doilea ciclu de producție, tomatele trebuie valorificate pe piață până în data de 20 decembrie 2019. În primul ciclu de producție s-au înscris 56 de legumicultori, iar în al doilea ciclu patru producători.

Valoarea sprijinului financiar al programului de susținere a produsului tomate în spații protejate care se acordă beneficiarilor este de 13.797,9 lei/beneficiar/an și reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spatii protejate de minimum 1.000 metri pătrați, să obțină o producție de minimum 2 kilograme tomate/metrul pătrat, să fie înregistrați în evidențele registrului agricol, să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: