Google+
Home » Social » Pictorul Nelu Grădeanu revine acasă cu o expoziție de-a dreptul surprinzătoare

Pictorul Nelu Grădeanu revine acasă cu o expoziție de-a dreptul surprinzătoare

de Mihaela NICULESCU

Talentatul și îndrăgitul artist plastic bârlădean Nelu Grădeanu a revenit acasă cu o nouă expoziție personală, al cărei vernisaj va avea loc sâmbătă, la ora 19, la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan”.

Dacă acum trei ani, la prima expoziție organizată la Bârlad după plecarea sa în Germania, își uimise admiratorii cu ramele originale în stil baroc, în care erau încadrate picturile, de această dată le pregătește concitadinilor săi o altă surpriză. Cele 60 de tablouri, care deja au fost panotate pe simezele sălii mari a Muzeului „Vasile Pârvan”, sunt realizate într-o manieră modernă, atât ca stil al picturii cât și al încadrării.

„Expoziția <<(R)Evoluție personală>> se vrea un tribut pentru bârlădenii mei dragi care de-a lungul timpului m-au susținut și încurajat să ajung ceea ce sunt astăzi. Nu vreau să dezvălui prea mult din surpriza pe care le-am pregătit-o, decât că tehnica folosită este una în premieră pentru România, o tehnică despre care am învățat în Germania, deși ea își are originile în America. Culorile speciale, în combinații de ulei cu acrilic, sunt cele care aduc noutatea despre care vă vorbeam. Las publicului plăcerea de a savura lucrările mele, care, de astă dată, vor fi încadrate în rame de tip <<casetă>>”, a declarat pentru Est News Nelu Grădeanu.
Tablourile artistului bârlădean, care locuiește de mai mulți ani în Germania, sunt de la miniaturi, la dimensiuni de 100/70 cm și abordează teme consacrate, precum macii, dar și teme mai profunde, de mare actualitate.
Printre lucrările remarcabile ale expoziției ce va fi prezentată de Gruia Novac, se află și o lucrare specială intitulată „Selfie cu bunica… pentru mama din… Italia, Spania Franța, Germania, Austria…”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: