Home / Social / Simfonie florală în piața de gros din Bârlad

Simfonie florală în piața de gros din Bârlad

O grădină multicoloră, în Piața Sf. Ilie. Așa arăta duminică și marți piața de gros din Bârlad, mai colorată ca oricând. Petunii, crăițe, garofițe, portolac, mușcate, trandafiri și alte zeci de flori la ghiveci invadează aproape întreg spațiul pieței de gros. Este atâta lume încât cu greu se putea circula.

Pe lângă frumusețea și diversitatea plantelor de grădină, dar și a celor decorative pentru interior, bârlădenii sunt atrași de prețurile accesibile cu care se vând florile. Cel mai mic preț e de 2 lei, iar cel mai mare, 200 de lei. Deși vin cu astfel de marfă periodic în piață, vânzătorii – producători nu se așteptau la o astfel de avalanșă de cumpărători.

„Am vândut foarte bine până acum. Credeți-mă, nu am avut o clipă liberă de dimineață, până acum, la ora 12. Nici nu mai am putere să vorbesc”, ne-a declarat o femeie ce comercializa, marți, diverse flori la ghiveci în piața de gros.

Se pare că bârlădenii sunt tot mai atrași de grădinărit și de crearea unui confort vizual sporit, fie că locuiesc la bloc sau la casă. Există suficient de multe grădini îngrijite în fața blocurilor, după cum sunt mai toate grădinile celor din cartierele de case. Comercianții profită de interesul cumpărătorilor pentru flori și vin cu marfă la momentul potrivit. Nu întotdeauna aglomerația garantează încasări mai mari, dar, zilele trecute, comercianții chiar au făcut încasări record și nu doar florile la ghiveci s-au vândut ca pâinea caldă ci și răsadurile. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: