Home / Social / Start la sejururi la mare ieftine, sub umbrela “Litoralul pentru Toți”

Start la sejururi la mare ieftine, sub umbrela “Litoralul pentru Toți”

Briza mării îi așteaptă, și în acest an, pe vasluienii care nu-și permit să plătească vacanțe exorbitante la malul Mării Negre, sau pe cei care, pur și simplu, vor să fugă de aglomerația și agitația din plin sezon și vor să se relaxeze pe bani puțini.

De la nord la sud, litoralul Mării Negre are oferte pe alese, pentru buzunarele vasluienilor cu venituri modeste. Aceștia pot să se bucure de sejururi la mare de pȃnă la 7 nopți, fără să regrete că și-au cheltuit toate economiile pe o vacanță.

De exemplu, dacă aleg să se cazeze în stațiunea Eforie Nord, vasluienii vor trebui să plătească, pentru o cameră dublă într-un hotel de 3 stele, 60 lei pe noapte. La Mamaia, aceeași cameră dublă într-un hotel de 3 stele costă cu 30 lei în plus pe noapte, adică 90 lei. Asta înseamnă că, pentru serviciile de cazare pe durata a 7 zile, turiștii vor achita de la 420 lei pȃnă la 540 lei.

Cei care aleg ofertele pe care le pun la dispoziție hotelurile de 4 stele, cu regim all inclusive, trebuie să știe că un sejur de șase nopți și șapte zile costă pornește de la 550 lei în stațiunile din sudul litoralului și poate ajunge la 3500 lei în Mamaia.

Și hotelurile de 5 stele îi așteaptă pe vasluieni! În stațiunea Neptun, o noapte de cazare la un hotel de acest fel costă în jur de 400 lei, cu mic dejun inclus, dar cine se răsfață în lux poate beneficia de extra-oferte de tipul “Plătești 5 nopți și stai 7”.

Singurul inconvenient pentru turiștii din această perioadă este faptul că au puține mijloace de divertisment, fiindcă nu toate terasele și restaurantele de pe litoral sunt deschise.

În cadrul programului social “Litoralul pentru toți”, derulat de Federația Patronatelor din Turismul Romȃnesc, sunt înscrise, în acest an, 26 de hoteluri din Mamaia, Eforie, Neptun, Olimp, Venus, Jupiter și Saturn, iar tarifele practicate sunt mai mici cu pȃnă la 70% față de cele din vȃrf de sezon.

Programul se desfășoară în perioada 3 mai – 20 iunie și 30 septembrie – 15 octombrie și locurile de cazare sunt vȃndute prin agențiile de turism partenere și revȃnzătorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind același, în funcție de unitatea de cazare.

Peste 15.000 de romȃni și-au petrecut în 2018 vacanța pe litoralul Mării Negre, prin intermediul Programului “Litoralul pentru toți”, care este privit, în 2019, datorită temperaturilor în creștere înregistrate în luna mai, drept salvarea începutului de sezon estival. Este de așteptat ca, alături de biletele vândute prin sistemul early booking, “Litoralul pentru toți” să contribuie la obținerea unui grad de ocupare a hotelurilor de peste 50% în luna iunie. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: