Home / Sanatate / 850 de specialiști în sănătate vor fi instruiți de Spitalul Județean de Urgență, printr-un proiect european

850 de specialiști în sănătate vor fi instruiți de Spitalul Județean de Urgență, printr-un proiect european

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a obținut, printr-un proiect european, finanțarea pentru înființarea unui centru de excelență, pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate în context transnațional inovativ.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de 10.942.376 lei, din care 9.239.232 lei reprezintă fonduri europene nerabursabile. Perioada de implementare a proiectului este între luna decembrie 2017 și decembrie 2020. Aplicantul proiectului este SJU Vaslui, în parteneriat cu Consorzio Italiano Par la Ricerca în Medicina.

Până la această dată, în cadrul proiectului s-au realizat mai multe activități printre care selectarea echipei de implementare, dotarea sălii multimedia unde vor avea loc activitățile din proiect, achiziția echipamentelor informatice, precum și achiziția echipamentelor medicale care vor ajuta la instruirea specialiștilor în sănătate.

“În acest proiect vor beneficia de formare profesională 850 de specialiști în sănătate din județul Vaslui și din Regiunea Nord Est. De luni încep cursurile cu trei grupe de specialiști. Am achiziționat 40 de laptopuri și imprimante care vor fi montate în sală de la ultimul etaj a SJU Vaslui. Am cumpărat și un ecograf performant pentru a fi folosit la cursuri. Din valoarea totală a proiectului cu suma de 100.000 lei vom înființa o bibliotecă a spitalului, care va fi depozitată în dulapurile din sală de cursuri. Prin intermediul acestui proiect vom putea face și abonamente la revistele de specialitate în domeniul medicinei”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bebeluș de șapte luni, în stare de inconștiență după ce ar fi căzut dintr-un premergător

Un bebeluș de șapte luni ...

Spitalul Județean de Urgență Vaslui primește 1,4 milioane de lei pentru plata salariilor

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Femeie intrată în stare de inconștiență, în timpul slujbei, în curtea bisericii din centrul Vasluiului

O femeie de 65 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: