Home / Social / Ajutorul de 3.000 de euro pentru cei care vor să cultive usturoi le-a făcut cu ochiul agricultorilor din județ

Ajutorul de 3.000 de euro pentru cei care vor să cultive usturoi le-a făcut cu ochiul agricultorilor din județ

Tot mai mulți fermieri din județul Vaslui au început să cultive usturoi. Dacă la începutul acestui an doar un singur fermier s-a înscris în programul de ajutor de minimis pentru susținerea culturii de usturoi, în prezent sunt opt agricultori înregistrați în program.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, a precizat că, până la această dată, s-au înființat culturi de usturoi pe o suprafață totală de 9,78 hectare. Mai mult, în cursul acestei săptămâni legislația privind schema de ajutor s-a modificat, iar fermierii vor primi mai mulți bani pentru această cultură.

”Ajutorul de minimis era până acum în cuantum de 1.000 de euro pentru un hectar cultivat cu usturoi. Ministerul Agriculturii a dat o hotărâre, potirivit căreia ajutorul de minimis crește la 3.000 euro/hectar. Noi avem înscriși în program agricultori din Pogonești, Todirești, Dodești și Tătărăni», a spus Gigel Crudu.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de usturoi, beneficiarii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 metri pătrați, să obțină o producție de minimum 3 kilograme usturoi/10 metri pătrați, să fie înregistrati în evidențele registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere și să facă dovada producției realizate prin documente justificative.

Plata sprijinului financiar de la stat se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Programul de susținere a producției de usturoi se desfășoară pe o perioadă de trei ani, respectiv 2019 – 2021. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: