Home / Social / Peste o mie de credincioși, prezenți la sfințirea bisericii din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului

Peste o mie de credincioși, prezenți la sfințirea bisericii din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului

Peste o mie de credincioși din zona municipiului Vaslui, și nu numai, au participat, joi, la sfințirea bisericii din curtea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, eveniment care a reunit, în premieră pentru județul nostru, patru ierarhi ai Sfântului Sinod. După slujba arhierească, mirenii au avut ocazia unică de a se închina la sfânta masă din incinta lăcașului de cult unde au fost miruiți de înaltele fețe bisericești.

Curtea DGASPC Vaslui s-a umplut de lume la cel mai important eveniment religios din ultima perioadă desfășurat pe teritoriul județului nostru, sfințirea capelei din incinta instituției. O dovadă a însemnătății manifestării a fost prezența a nu mai puțin de patru ierarhi ai Sfântului Sinod, respectiv arhiepiscopul Tomisului, înaltpreasfințitul Teodosie, episcopul Alexandriei și Teleormanului, preasfințitul Galaction, episcopul Europei de Nord, preasfințitul Macarie, și episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie. În ciuda stropilor de ploaie care au căzut pe parcursul slujbei, cei peste o mie de credincioși nu au renunțat, ascultând glasurile preoților și ale Coralei ”Armonia” până la sfârșitul evenimentului religios.

Este o mare bucurie că avem această biserică în care cred că vor primi liniște și har de la Domnul, în primul rând, cei care lucrează în această instituție, dar și beneficiarii, copii sărmani și defavorizați sau persoanele în vârstă care, pe lângă ajutorul nostru, au nevoie și de dragostea lui Dumnezeu. Acest sfânt lăcaș este o nouă punte între pământ și cer. El are și o vocație specială, fiind construit lângă o instituție care se ocupă de cel mai sensibil segment al societății. Prin prezența aici a acestui sfânt locaș, nădăjduim că lucrarea celor ce ostenesc în acest așezământ va fi cu mai mult spor și cu mai multe împliniri”, a spus credincioșilor episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie.

După Sfânta Liturghie, episcopul Hușilor a mulțumit ierarhilor prezenți pentru osteneala de a veni la Vaslui, precum și pentru a mulțumi tuturor celor care s-au implicat în edificarea capelei cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” și „Sfântul Apostol Andrei”. În semn de recunoaștere a contribuției aduse la ridicarea bisericii, părintele Ignatie a oferit Diploma de vrednicie „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” reprezentanților autorităților județene și locale care s-au implicat direct în ceea ce înseamnă ridicarea bisericii din curtea DGASPC. De asemenea, ierarhul Hușilor a hirotesit cu titlul de iconom pe părintele capelan Petru Damian.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: