Google+
Home » Administratie » Poftiți în noile WC-uri publice din centrul Bârladului! Sunt din lemn masiv!

Poftiți în noile WC-uri publice din centrul Bârladului! Sunt din lemn masiv!

După țigănia de la Zilele Culturale ale Bârladului, când bâlciul s-a dezlănțuit trei zile în centrul cultural istoric și când au fost distruse straturi întregi cu trandafiri plantați de întâiul grădinar al urbei, circul s-a mutat în centrul orașului.

Scene de noaptea minții pot fi întâlnite de astă dată lângă platoul din Centrul Civic la o aruncătură de băț de Primăria „vigilentă”. Tarabele pe care de Paște s-au vândut chiloți și sutiene, dar și celebrii Kurtos Kolacs, au rămas goale și de izbeliște după ce chiriașii au plecat.

Miercuri, zona arăta inimaginabil pentru un oraș care se încăpățânează a se mai numi și cultural. Căsuțele din lemn folosite pe post de chioșcuri în deja consacratele sărbători locale erau deschise, pline de gunoi și apă de la ploile recente, vizibil degradate de umezeală și distruse de cetățenii „cu mult simț civic”. Ieri, surprinzător, ușile fuseseră cică ferecate de reprezentanții administrației locale… cu niște sârmă. Nu știm dacă și gunoaiele au fost închise dar după cum se poate observa într-unul din chioșcurile cu oblonul căzut, se pare că da.

Se observă că dorința celor din Primărie este ca aceste căsuțe să rămână amplasate acolo permanent.

Lipsite de pază vor deveni în curând toalete publice sau bărăci pentru aurolaci, bețivani, ori iubitori al sexului urban.  De altfel, primele ”teste” pentru transformarea lor în WC-uri au avut loc deja. Nimeni parcă nu vede ce se întâmplă deși urâțenia din Centrul Bârladului e vizibilă chiar și de la biroul primarului Dumitru Boroș, dar nu-l deranjează.

Căsuțele au fost cumpărate cu banii bârlădenilor, de către Administrația Piețelor, pe când la conducerea ei se afla Vasile Ciorchină. Opoziția de atunci din Consiliul Local a comentat mult pe seama prețului cu care au fost achiziționate. Dar acum, când reprezentanții ei au ajuns să conducă orașul, efortul financiar a fost uitat. Peisajul se înscrie perfect în viziunea urbanistică a municipalității, în care un farmec aparte este dat de clădirea degradată cu geamuri sparte și pereți crăpați, proprietate a societății Paloda, dar și de ciupercile otrăvitoare crescute cu generozitate în asfalt. (Simona MIHĂILĂ

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: