Home / Social / Polițiștii vasluieni au informat elevii din Codăești despre efectele dezastruoase ale consumului de droguri

Polițiștii vasluieni au informat elevii din Codăești despre efectele dezastruoase ale consumului de droguri

În ultimele trei zile polițiștii vasluieni au desfășurat activități de informare și conștientizare a elevilor cu privire la efectele consumului de droguri.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, și polițiști de proximitate ai Poliției Orașului Negrești s-au întâlnit zilele acestea cu elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negrești și ai Liceului „Ștefan cel Mare” Codăești. Elevii au aflat de la polițiști informații interesante despre cauzele, efectele și consecințele penale ale consumului de droguri.

Polițiștii au identificat împreună cu elevii cauzele și factorii care favorizează consumul de droguri în rândul tinerilor: curiozitatea adolescenților, anturajul, problemele familiale, teribilismul, etc.

În cadrul activităților, aproximativ 200 elevi și cadre didactice au fost informați cu privire la efectele fiziologice și psihologice (pe termen scurt și lung) ale consumului de droguri ori de substanțe etnobotanice. Totodată, elevii au fost încurajați să apeleze la un adult de încredere atunci când se confruntă cu probleme de orice natură, să evite consumul de droguri sau de alte substanțe cu efecte asemănătoare acestora, iar în cazul în care iau la cunoștință despre asemenea cazuri, să se adreseze oamenilor legii. (A.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: