Home / Social / ”Prețul mierii va crește în următorii ani, putându-se chiar dubla”

”Prețul mierii va crește în următorii ani, putându-se chiar dubla”

Prețul mierii de albine ar putea crește considerabil în următorii ani, piața fiind într-un declin în momentul de față. Și asta pe fondul renunțării în prezent a tot mai mulți crescători de albine la această activitate, ceea ce va crea un dezechilibru între cerere și ofertă.

Veste tristă pentru consumatorii de miere de albine din județ și nu numai. Prețul acestui produs va crește în viitorul apropiat, din pricina renunțării la activitatea de apicultor a multor afaceriști în domeniu. Firmele de profil care se ocupă de ambalarea mierii nu exclud ca, în scurt timp, costul mierii să ajungă la un preț chiar și dublu față de cel actual.

”Este un ciclu care se repetă la fiecare aproximativ zece ani. Acum ne aflăm la cel mai mic preț din ultimul deceniu, iar piața este într-un declin. Mulți din cei care s-au lăsat acum de albinărit se vor apuca din nou de această activitate când prețurile vor fi destul de mari și ar putea aduce profit oarecum rapid. Însă, ceea ce ar trebui să înțeleagă crescătorii de albine este că din apicultură se câștigă foarte bine, dar nu peste noapte”, ne-a declarat directorul societății Apisrom Vaslui, Dumitru Rășcanu.

La ora actuală, prețul kilogramului de miere variază pe piața din județ între 15 și 25 de lei, în funcție de cantitatea achiziționată și de calitatea produsului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Noile microbuze urbane de transport ...

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: