Home / Social / Primarul Pavăl și-a atins ținta: șantierul de la bazar și târgul auto s-a trezit la viață

Primarul Pavăl și-a atins ținta: șantierul de la bazar și târgul auto s-a trezit la viață

de Dănuț CIOBANU

Pe șantierul noului bazar din municipiul Vaslui se lucrează în ritm alert. După ce în anul trecut proiectul nu s-a înscris în graficul de execuție, iar conducerea Primăriei Vaslui era zilnic printre muncitori, situația din teren s-a schimbat radical. Muncitorii lucrează la Pavilionul Administrativ, unde se toarnă betoane și se montează structurile de fier beton. Pentru acest an, municipalitatea a acordat șapte milioane lei pentru proiect, sumă care ar putea fi suplimentată la cererea constructorului.

Lucrările la investiția «Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto» merg din ce în ce mai bine. Dacă la sfârșitul anului trecut Primăria Vaslui se plângea că realizarea proiectului nu este în grafic, în prezent, pe șantier se lucrează într-un mod alert. Din anul 2018 a rămas necheltuită suma de patru milioane de lei alocată proiectului, iar municipalitatea se așteaptă ca cererea de finanțare din acest an să depășească alocare bugetară aprobată.

„La bazar se lucrează destul de bine. Este trecută în anul acesta la buget suma de șapte milioane de lei pentru acest proiect. Constructorul a solicitat o sumă mai mare, dar vom vedea care sunt realizările”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La rândul lui, Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că este foarte bine că firma de construcții a înțeles să lucreze, termenul de finalizare al lucrărilor fiind stabilit pentru anul viitor. „Constructorul trebuie să respecte contractul și să finalizeze investiția până în anul viitor. Finanțarea proiectului este asigurată în totalitate de la bugetul local. Este foarte bine că se lucrează, că se respectă graficele de execuție. Singura grijă pe care o avem noi este să asigurăm finanțarea”, a precizat Daniel Neacșu.

Proiect prioritar

După finalizarea Pieței Centrale și a proiectelor din cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană, reabilitarea bazarului a devenit o prioritate pentru municipalitate. Investiția a fost inițiată în urma solicitărilor celor care își desfășoară activitatea într-un spațiu care nu oferă condițiile unui comerț civilizat.

În ultimii ani, la Primăria Vaslui au fost înregistrate circa 600 de solicitări de obținere de spații comerciale. De asemenea, Primăria vaslui a primit un număr mare de cereri din partea posesorilor de autovehicule de a se amenaja un târg adecvat, care să asigure condiții minimale pentru comercializarea autovehiculelor.

În prezent, în actualul bazar își desfășoară activitatea 125 de agenți economici, dotarea fiind formată din mai multe tarabe, spații de depozitare etc. După ce bazarul va fi mutat pe noua locație, actualul amplasament va fi redat spațiului verde aferent Parcului Tineretului.

Investiție de peste 13 milioane lei

Licitația publică pentru obiectivul «Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto» s-a organizat pe 14 noiembrie 2017 și a fost câștigată de o asociere de firme, care a avut cea mai bună ofertă (experiență, ofertă financiară mică, experiență etc.).

Asocierea de firme este formată din SC Vires Construct SRL Cluj-Napoca (lider) și SC Hermanas Rubio Grupo Constructor Herce SLU Spania. Valoarea totală a contractului fără TVA se ridică la 13.451.284 lei.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: