Home / Invatamant / „Împreună pentru o viață sănătoasă”

„Împreună pentru o viață sănătoasă”

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici din Bârlad au noutăți privind implementarea Proiectului European de Mobilitate Erasmus+/ KA1 cu titlul „Împreună pentru o viață sănătoasă”. Acest proiect face parte din Programului Erasmus+ 2014-2020, Acțiunea Cheie 1 – proiecte de mobilități în domeniul educației școlare, cu finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, pentru care Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad a obținut un grant de 25 140 Euro.

În cadrul acestui proiect, în perioada 22-26 aprilie 2019, patru cadre didactice (Nacu Roxana, Guzgan Gabriela, Obreja Petronela și Stoica Lucian) au participat la cursul de formare Inspiring healthy lifestyle habits to students”, furnizat de centrul de formare STANDoutEdu din Nicosia, Cipru.

Participarea la curs le-a oferit cadrelor didactice tehnici și strategii educaționale noi, moderne, și atractive, pe tema educației pentru sănătate și a adoptării unui stil de viață sănătos în rândul elevilor. Activitățile cursului de formare au urmărit 3 piloni de bază în scopul menținerii unui stil de viață sănătos: activitatea fizică, echilibrul emoțional și echilibrul nutrițional. Totodată, au avut oportunitatea de a cunoaște, de a comunica și a lucra în echipă cu profesori de la diferite școli din Europa: Germania, Estonia, Finlanda, Letonia, Polonia, Spania.

Echipa formată din cele patru cadre didactice de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, participante la cursul din Cipru, urmează să promoveze și să folosească aceste metode și tehnici noi prin activități organizate sub formă de: seminarii de diseminare cu cadrele didactice din școală, activități educative de care să beneficieze elevii, părinții, comunitatea locală, proiecte educaționale în colaborare cu alți profesori din comunitatea educațională lărgită.

Produs de diseminare creat cu sprijinul financiar al Programului Erasmus+ al Comisiei Europene KA1, Proiecte de mobilitate în domeniul Educației Școlare

Notă. Sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru productia acestei publicații nu constituie o aprobare a conținuturilor care reflectă numai opiniile autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor prezentate in document.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: