Home / Administratie / Ministerul Agriculturii preferă să lase Casa Agronomului în paragină, decât să o dea Primăriei Vaslui care vrea să o reabiliteze

Ministerul Agriculturii preferă să lase Casa Agronomului în paragină, decât să o dea Primăriei Vaslui care vrea să o reabiliteze

de Dănuț CIOBANU

Casa Agronomului din municipiul Vaslui are tot mai puține șanse să scape din ruină. Cu toate că Primăria Vaslui a făcut, în ultimii ani, numeroase demersuri la Ministerul Agriculturii pentru a prelua clădirea, municipalitatea nu a primit niciun răspuns. Astfel, în loc să fie un sediu modern în care să se întâlnească fermierii vasluieni, Casa Agronomului zace în paragină.

Clădirea Casei Agronomului, situată lângă sediul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, continuă să fie una din ruinele vestite ale municipiului reședință de județ. Anii trecuți, Primăriei Vaslui a avut o serie de discuții cu conducerea Ministerului Agriculturii pentru a prelua în administrare edificiul aflat într-un stadiu avansat de degradare.

Planul municipalității este să renoveze clădirea, să o utileze cu echipamente moderne și să o pună la dispoziție specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

Deși Petre Daea, ministrul Agriculturii, a promis că va transfera către autoritățile locale clădire, până la această dată nu s-a întâmplat nimic.

Am făcut mai multe demersuri la Ministerul Agriculturii să îmi dea Casa Agronomului. Vrem să modernizăm acestă clădire, să se poată aduna acolo fermierii. Stă clădirea în ruină de atâta timp, iar dacă am fi primit-o noi am fi încadrat-o pe vreun proiect”, a spus Vasile Pavăl, primarul Vasluiului.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a precizat că în această problemă își menține poziția pe care a avut-o în anul trecut: Nu avem nimic împotrivă să fie modernizate aceste clădiri. Dacă Primăria Vaslui preia această clădire ca apoi să fie utilizată de fermieri este un lucru foarte bun. Ar putea ca producători agricoli să se întâlnească aici, să discute problemele cu care se confruntă și să le rezolve”.

În urmă cu mai mulți ani, s-a încercat repararea clădirilor, dar în cazul Casei Agronomului, după ce a fost decopertată tencuiala și tâmplăria exterioară, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașină răsturnată în apropiere de Crasna. O persoană a ajuns la spital

O mașină înmatriculată în județul ...

Bârladul rămâne fără apă

Din nou, tot orașul Bârlad ...

Autoritățile cer decăderea din drepturile părintești în cazul celor doi frați de 11 și 13 ani din Banca dați dispăruți

Autoritățile pentru Protecția Copilului Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: