Home / Social / ”Noaptea Muzeelor 2019” a atras sute de oameni la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui

”Noaptea Muzeelor 2019” a atras sute de oameni la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui

Noaptea Muzeelor 2019” a atras sute de oameni la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui pe parcursul celor două zile de evenimente în care accesul în toate sălile de expoziții ale unității de cultură a fost liber. Pe lângă programul artistic din fața muzeului, vasluienii au putut urmări, la lumina reflectoarelor, reconstituirile istorico-militare prezentate de Asociția ”Tradiții Ostășești” București.

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui s-a aliniat celor peste 150 de unități similare și entități culturale din țară care, în seara de 18 mai, și-au deschis porțile pentru publicul larg pentru a fi vizitate până la ore târzii din noapte. Evenimentele la muzeul vasluian au început cu partea oficială, în care organizatorii au invitat spectatorii să se alăture seriei de evenimente dedicate celei de-a 15-a ediții la nivel național a ”Nopții Muzeelor”.

Ulterior, s-a făcut deschiderea Expoziției permanente de numismatică și medalistică a muzeului vasluian, după care publicul s-a mutat în Sala ”Arta” pentru vernisajul expoziției cu obiecte de epocă din perioada războiului de independență a României și a celor două războaie mondiale aparținând colecționarilor din cadrul Asociației ”Tradiții Ostășești” București.

Odată cu lăsarea serii, intrarea Muzeului Județean Vaslui s-a transformat în scenă pentru grupurile de elevi care au susținut, timp de o oră, un program artistic. Zecile de spectatori au fost încântați de melodiile interpretate de copiii Asociației ”Duo Art Studio Parfeni&Trufia” și Fanfara ”Rotaria”. ”Noaptea Muzeelor 2019” a continuat cu o reconstituire istorico-militară făcută de Asociția ”Tradiții Ostășești”, în care au fost prezentate echipamentele militare și a steagului de luptă din perioada regatului românesc.

La final, membrii asociației, îmbrăcați în militari, au defilat, împreună cu vasluienii prezenți la eveniment, în zona centrală a orașului, având în mâini torțe aprinse.

Reveniți la muzeu, militarii au stat la dispoziție publicului cu explicații despre obiectele de epocă expuse în Sala ”Arta” ale cărei uși au fost deschise până la miezul nopții.

A doua zi, Muzeul Județean Vaslui a putut fi vizitat din nou gratuit de către cei care au dorit să vadă expozițiile permanente de pe cele trei nivele ale clădirii în care funcționează instituția vasluiană de cultură. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: